PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 12. oktober 2023, ob 20. uri

Pustolovščina, šport na prostem in močna čustva - EOFT 2023

Zopet prihaja EOFT - European Outdoor Film Tour - festival, ki vsem avanturistom požene kri po žilah! Letos bo v glavni vlogi blestela fotografiranja Sophie Planque.
Šest filmov, šest zgodb.

Stopite na pot s Sophie Planque. Fotografinja se s kolesom odpravi na potovanje od Aljaske do Tierra del Fuego; rezultat je vizualno močna epska zgodba, ki se z občutljivostjo in intenzivnostjo osredotoča na vsak trenutek.
972 razpadov je zgodba o življenjski pustolovščini. Pet študentov umetnosti spremljemo na motornih kolesih na poti skozi Rusijo, Kazahstan, Mongolijo in še nekatere druge kraje, vse do New Yorka. Morda pri tem ustvarjajo novo umetniško obliko: gledališče razpadov. Kot vsaka umetniška oblika tudi ta izpolni svoj namen sam po sebi in ponazarja, da je včasih resnično potovanje cilj.

Doživite svetovno alpinistično plezanje v Triple Edge. Michi Wohlleben in Lukas Hinterberger praznujeta alpinistični svetovni prvenec na Salbitschijenu (2985 m) in v gorskem kolesarskem filmu Devet koles, v katerem prikazuje švicarsko družino, ki se ne želi predati svoji usodi, temveč pokaže, kako združevanje navdihuje upanje in premaguje omejitve.

Po nemški premieri 11. oktobra 2023 v Alte Kongresshalle v Münchnu bo festival European Outdoor Film Tour tudi v Sloveniji:

  • Cineplexx Celje, četrtek, 23. november ob 20. uri,
  • Cineplexx Kranj, petek, 24. november ob 20. uri,
  • Cineplexx Ljubljana, sobota, 25. november ob 20. uri
  • Cineplexx Kranj, sreda, 29. november ob 20. uri

Program tukaj: https://de.eoft.eu/en/programme/2023 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16639 15. 7. 2024