PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 28. oktober 2023, ob 8. uri

Klopce ljubezni 2023

Nekaj je v teh hribih, kar nas mami in kar pospeši utrip srca. Nekaj je v teh hribih, gorskem zraku, ki nas tako silno vse leto vleče v osrčje neokrnjene narave, zavetja gora in hribov. Slovenci jih imamo radi. Kako jih ne bi imeli? GENERALI zavarovalnica d.d. in Planinska zveza Slovenije sta v sodelovanju s štirimi planinskimi društvi v letu 203 pristopila k sodelovanju pri postavitvi štirih klopc ljubezni na najlepših razgledih Slovenije.
Čudovite klopce z izrezljanim srcem - Klopce ljubezni - krasijo slovenske vrhove, tiste bolj dostopne in obljudene. Praviloma so postavljene na točkah, ki nas na koncu nagradijo z razgledom, vrednim vsakega koraka, prav tako pa še dodatno ustvarjajo romantično atmosfero.

Planinci že vrsto let delijo fotografije in spomine z gora na družbenih omrežjih pod oznako #klopcaljubezni.

Sv_Ana_Klopca_Ljubezni_2023_2
Nova klopca ljubezni na razgledišču pri Sv. Ani (arhiv PD Ribnica), spodaj klopca ljubezni na Snežniku (arhiv PD Snežnik Ilirska Bistrica)

Na razpis Klopce ljubezni 2023 se je lahko prijavilo društvo, ki je član PZS in izvaja redni celoletni program rekreativne vadbe. Prednosti pri izbiri lokacije za postavitev štirih klopc ljubezni so imela društva na širših območjih, kjer klopc ljubezni še ni, to so predvsem Dolenjska, Notranjska in Škofjeloško-Cerkljansko hribovje.

Sneznik_Klopca_Ljubezni_2023V letu 2023 so tako nove klopce ljubezni postavljene na:
  • Snežniku (PD Snežnik Ilirska Bistrica),
  • razgledišču pri Sv. Ani (PD Ribnica),
  • Kamnem griču (PD Loški Potok),
  • Poreznu (PD Cerkno) - klopca bo zaradi neugodnih vremenskih pogojev postavljena v letu 2024.

Album klopc ljubezni
Postanite član Generali ZAME in si zagotovite svoj interaktivni album klopc ljubezni! Obiščite vsako posebej, skenirajte njeno QR-kodo in klopca ljubezni bo označena v vašem interaktivnem albumu.

Na koncu vam album obiskanih klopc, poleg odličnih izletov, neodkritih koščkov Slovenije in čudovitih razgledov, lahko prinese še posebno nagrado - klopco ljubezni za vaš dom. Več kot jih boste označili v albumu, večja bo verjetnost pri žrebu, da klopca postane prav vaša.

Odkrijte vse lokacije. Klopce ljubezni vas čakajo!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16673 15. 7. 2024