PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 21. november 2023, ob 8.30 uri

39. Slovenski knjižni sejem po planinsko - dobrodošli!

Slovenski knjižni sejem s polnimi pljuči zadiha med 21. in 26. novembrom 2023. Letos bomo znova z vami v živo, a na drugi lokaciji - na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na stojnici Planinske zveze Slovenije vas s posebnimi sejemskimi ugodnostmi, novostmi in uveljavljeno knjižno bero pričakujeta Planinska založba PZS in Planinski vestnik. Veselimo se tudi pogovorov z našimi avtorji - Dušanom Škodičem, Vladimirjem Habjanom, Ireno Mušič Habjan in Tomažem Hrovatom. Dobrodošli v dobri družbi!
Na Slovenskem knjižnem sejmu vas znova pričakujeta Planinska založba PZS in Planinski vestnik - s posebnimi sejemskimi ugodnostmi, težko pričakovanimi novostmi ter že uveljavljenimi planinskimi vodniki, zemljevidi in leposlovjem. Veselimo se tudi pogovorov z našimi planinskimi avtorji, ki bodo na Pisateljskem odru.

Vabljeni, da nas na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani obiščete med 21. in 26. novembrom 2023 >>> odpiralni čas sejma za obiskovalce:
torek, 21. 11.–četrtek, 23. 11.2023, od 9. do 20. ure,
petek in sobota, 24. 11.–25. 11.2023, od 9. do 21. ure,
nedelja, 26. 11. 2023, od 9. do 18. ure.

Vstop je prost. Pričakujemo vas v dvorani Kocka (A2), največji dvorani Gospodarskega razstavišča. Stojnico PZS najdete desno od vhoda v dvorano, Pisateljski oder, kjer bodo dogodki z našimi avtorji, pa je takoj levo od vhoda v dvorano Kocka. 

knjizni_sejem_tloris_pzs

Vodnike Planinske založbe lahko na sejmu kupite vsaj 20 % ceneje (glede na redne cene), posamezne tudi 40 ali 50 % ceneje. Tudi cene zemljevidov so znižane vsaj 20 %, nekatere celo 75 %. Da ne boste v dilemi, katere že imate, vam predlagamo, da pred obiskom sejma preverite, kateri zemljevidi vam manjkajo oziroma so zastareli.

Planinski koledar 2024 bo na sejmu vaš 15 % ceneje (5,00 € namesto 5,90 €). Novim naročnikom Planinskega vestnika nudimo 25 % popust pri sklenitvi letne naročnine. Cena letne naročnine je 44 € oz. 33 € s popustom.

planinska_zalozba_novosti_foto_manca_ogrin
Letošnje novosti Planinske založbe bodo na Slovenskem knjižnem sejmu na voljo vsaj petino ceneje.

Novosti
so znižane najmanj za petino:

planinska_zalozba_otroski_koticek_foto_manca_ogrin
Otroški kotiček s popusti do 50 % bo navdušil najmlajše - in njihove najbližje, saj je knjiga vedno najlepše darilo.

Otroški kotiček s popusti do 50 % bo navdušil najmlajše - in njihove najbližje, saj je knjiga vedno najlepše darilo. Slikanica Stanke Klakočer Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah je na voljo po polovični ceni (4,95 € namesto 9,90 €). 30 % ceneje vas razveselijo zbirki pravljičnih zgodb Kristine Menih Pravljičarija pod Triglavom (12,53 € namesto 17,90 €) in Nove dogodivščine v Pravljičariji (13,93 € namesto 19,90 €) ter velike in male besede iz srca Anke Rudolf Čez drn in strn (17,43 € namesto 24,90 €). Za zabavno nabiranje znanja in druženje petino ceneje poskrbijo Planinski zabavnik in Planinski zabavnik 2 (7,92 € namesto 9,90 €), kviz Planinci (9,52 € namesto 11,90 €) in družabna igra Spomin s planin (7,92 € namesto 9,90 €).

dusan_skodic_foto_manca_ogrin
O nastajanju knjige Triglav je naš, osupljivih zgodovinskih odkritjih in zapolnjevanju vrzeli o začetkih organiziranega planinstva in alpinizma na Slovenskem Dušan Škodič spregovori na Slovenskem knjižnem sejmu. Vabljeni v sredo, 22. novembra, ob 12. uri na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani!

DUŠAN ŠKODIČ: TRIGLAV JE NAŠ

>>> sreda, 22. november, Gospodarsko razstavišče, Pisateljski oder (dvorana Kocka), ob 12. uri

Triglav je naš, nova knjiga neumornega raziskovalca planinske zgodovine Dušana Škodiča, ob letošnji 130. obletnici ustanovitve Slovenskega planinskega društva (SPD), predhodnika Planinske zveze Slovenije (PZS), na podlagi nepričakovano odkritih arhivov na novo osvetljuje začetke organiziranega planinstva in alpinizma na Slovenskem. O nastajanju knjige Triglav je naš, osupljivih zgodovinskih odkritjih in zapolnjevanju vrzeli o začetkih organiziranega planinstva in alpinizma v času Slovenskega planinskega društva Dušan Škodič spregovori na Slovenskem knjižnem sejmu. Z mojstrom pisane in govorjene besede se bo pogovarjala Manca Ogrin.

SKRIVNOSTNE KARNIJSKE ALPE
>>> četrtek, 23. november, Gospodarsko razstavišče, Pisateljski oder (dvorana Kocka), ob 12. uri

Vodnik Karnijske Alpe: Med Julijci in Dolomiti Vladimirja Habjana in Irene Mušič Habjan je s 100 opisanimi izleti slikovita enciklopedija Karnijcev, v to skrivnostno gorovje - in v Dolomite, na Tirolsko in avstrijsko Štajersko - pa nas popelje tudi vodnik Čez planke s turnimi smučmi Tomaža Hrovata. Skupna točka obeh vodnikov so Karnijske Alpe, skupna točka avtorjev pa brezmejna strast do gora in njihovega raziskovanja. Vabljeni na pogovorni potep z avtorji po skrivnostnih Karnijskih Alpah na Slovenskem knjižnem sejmu, ki ga bo vodila Manca Ogrin.

karnijske_alpe_cez_planke_s_turnimi_smucmi
Skupna točka vodnikov Karnijske Alpe in Čez planke s turnimi smučmi so Karnijske Alpe, skupna točka avtorjev pa brezmejna strast do gora in njihovega raziskovanja. Vabljeni na pogovorni potep z Vladimirjem Habjanom, Ireno Mušič Habjan in Tomažem Hrovatom na Slovenskem knjižnem sejmu v četrtek, 23. novembra, ob 12. uri na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

O vodnikih in blodnikih
>>> sobota, 25. november, Gospodarsko razstavišče, Pogovorna postaja (dvorana Kocka), ob 11. uri

Slovenija ima 10.000 kilometrov planinskih poti in izredno bogastvo kulturnih ter naravnih znamenitosti. Kljub temu nekateri naši biseri ostajajo še vedno skriti, drugi pa so že tako zbrušeni, da nekoliko izgubljajo svoj sijaj. Kaj vpliva na preobremenjenost nekaterih najbolj priljubljenih izletniških točk? Ali nam kakovostni knjižni vodniki pri iskanju novih poti in doživetij še lahko pomagajo, ali pa se za izlet rajši odločamo na podlagi nekega hipnega navdiha z družabnih omrežij? V pogovoru z gorniško publicistko Mojco Volkar Trobevšek bodo odgovore iskali Marjan Žiberna, pisatelj, urednik in avtor letos izdanega vodnika Daleč od ponorelega sveta, Irena Cerar, avtorica vodniške serije Pravljične poti Slovenije, ki se ji je pred kratkim pridružila še angleška izdaja Fairy Trails of Slovenia, ter strokovni sodelavec PZS Matjaž Šerkezi, gorski reševalec, nominiranec za Delovo osebnost leta, ki se potrpežljivo posveča ozaveščanju o varnejšem obiskovanju gora.

Sodelovanje Planinske zveze Slovenije na Slovenskem knjižnem sejmu sofinancira Javna agencija za knjigo.

Dobrodošli v dobri družbi!

-------------------------
Povezane novice:
Triglav je naš - nova zgodovinska odkritja Dušana Škodiča
Dušan Škodič: Po odkritju skritega zaklada - arhiva Kranjske sekcije DÖAV je Triglav še za odtenek bolj naš #podcast
Festival Brati gore: Triglav je naš ob 130-letnici PZS 
Enciklopedija Karnijskih Alp, kot je nimajo niti Italijani
Irena Mušič Habjan in Vladimir Habjan s Karnijci zaokrožila po slovenskih medijih
Turnosmučarski vodnik z novimi predlogi za turno smuko 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16714 21. 7. 2024