PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 8. december 2023, ob 5. uri

RAZPIS I UIAA mednarodni plezalni tabor za mlade - Guillestre 2024

Tabor se bo odvijal v Guillestru (blizu Briancona) od nedelje, 11. 2. 2024 do nedelje, 18. 2. 2024.
Tabor je namenjen izključno registriranim alpinistom ter alpinističnim pripravnikom rojenim leta 1993 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Tabor UIAA 2024) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do vključno ponedeljka, 11. decembra 2023.

UIAA (International climbing and mountaineering organisation) in FFCAM (Fédération française des clubs alpins et de montagne) ponovno organizirata mednarodni alpinistični tabor za mlade alpiniste. Glavni namen tabora bodo plezanje zaledenelih slapov in kombiniranih smeri, učenje tehnik plezanja v tovrstnem terenu ter druženje mladih plezalcev z širom Evrope na področju Briancona (Francija).

Tabor je v prvi vrsti namenjen alpinističnim pripravnikom ter alpinistom, ki želijo izboljšati svoje znanje ter pridobiti izkušnje v lednem in kombiniranem plezanju in ne vrhunskim alpinistom. Na taboru bodo udeleženci sledili vodstvu organizatorja tabora in alpinističnih inštruktorjev.

Tabor se bo odvijal v Guillestru (blizu Briancona) od nedelje, 11. 2. 2024 do nedelje, 18. 2. 2024.

Tabor je namenjen izključno registriranim alpinistom ter alpinističnim pripravnikom rojenim leta 1993 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Tabor UIAA 2024) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do vključno ponedeljka, 11. decembra 2023 (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu se ne upoštevajo!).

Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo/zavarovanje A pri PZS.

Število udeležencev tabora je omejeno na največ 5 udeležencev. Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi petnajstih lednih in kombiniranih vzponov, opravljenih v zadnjih štirih letih (2019 - 2023).

Za informacije in pomoč pri organizaciji se lahko obrnete na Gregorja Šegla. Plezalni cilji se bodo na taboru izbirali glede na trenutne razmere ter sposobnosti udeležencev. Podrobnosti bodo sporočene po izboru. KA PZS bo krila del stroškov tabora.

Kontaktni osebi: Gregor Šegel, 030 323 248 ali Matjaž Šerkezi, alpinizem@pzs.si. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

Z lepimi pozdravi.

Gregor Šegel, koordinator tabora UIAA

Miha Zupin, vodja taborov KA PZS

Oto Žan, načelnik IO KA PZS

 

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=16770 15. 7. 2024