PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 8. januar 2024, ob 9.30 uri

S posamično tekmo se začenja EP 2024 v turnem smučanju | prenos v živo

Po nedeljskem odprtju evropskega prvenstva 2024 v tekmovalnem turnem smučanju se danes v Franciji začenja najpomembnejši turnosmučarski dogodek letošnje sezone. V Flainu in Chamonixu bo slovenske barve zastopala sedmerica, na današnji posamični preizkušnji šest tekmovalcev pod vodstvom selektorja Roberta Pritržnika. Tekmo lahko prek youtuba v živo spremljate ob 12.30 za mlajše kategorije in ob 14.50 za člane.
Slovensko reprezentanco v tekmovalnem turnem smučanju na evropskem prvenstvu Flaine-Chamonix 2024 med več kot 160 tekmovalci iz 19 držav zastopala sedmerica: Luka Kovačič med člani, Rea Kolbl in Ana Čufer med članicami, Klemen Španring med mlajšimi člani, Maj Pritržnik med mladinci, Jon Pritržnik med kadeti in Klara Velepec med kadetinjami. Na posamični tekmi bodo slovenske barve zastopali vsi razen Čuferjeve. 

ep_turno_2024_ekipa_foto_robert_pritrznik
Slovenska reprezentanca v tekmovalnem turnem smučanju na EP Flaine-Chamonix 2024: Luka Kovačič, Jon Pritržnik, Maj Pritržnik, Klemen Španring, Rea Kolbl, Klara Velepec in Ana Čufer (foto Robert Pritržnik)

Po nedeljskem slavnostnem odprtju prvenstva stare celine in ogledu proge za posamično tekmo je prvi tekmovalni dan rezerviran za posamično preizkušnjo, ki se bo 8. januarja začela ob 12.30 za mlajše kategorije, člani pa štartajo ob 14.50.

>>> Tekmo lahko V ŽIVO spremljate prek youtube kanala ISMF na tej povezavi >>>

Po tekmovalnem premoru v torek je v sredo, 10. januarja, na sporedu tekma v šprintu, dan pozneje tekma v vzponu, v petek, 12. januarja, pa še tekma mešanih štafet

Dajmo, naši!

-------------------------
Povezana novica:
Pravljičnih 7 na evropsko prvenstvo 2024 v turnem smučanju v Franciji
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16823 16. 7. 2024