PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 2. februar 2024, ob 18.40 uri

Vertikala | predstavitev vodnika po planinski poti SPD Trst v Ljubljani

Planinska pot Slovenskega planinskega društva Trst "Vertikala", dolga 384 km, je bila zamišljena in urejena pred več kot petdesetimi leti, lani pa so izdali prenovljen vodnik. Vizionarska ideja zamejskih Slovencev vodi popotnika k odkrivanju in spoznavanju krajev, tradicij, kulture in območja, kjer živijo Slovenci na zahodni meji. Z avtorjema vodnika Jasmin Rudež in Maksimiljanom Kraljem ter predsednico SPD Trst Marinko Pertot se bo v torek, 6. februarja, ob 18. uri v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani pogovarjala Zdenka Mihelič. Toplo vabljeni!
vertikala_koz_vabilo1

Pot Vertikala, ki jo je pred več kot 50 leti zasnovalo in odprlo Slovensko planinsko društvo Trst, je pravi sodobni camino, ki poteka od Tromeje nad Ratečami do Lazareta pri Debelem rtiču. Vizionarska ideja zamejskih Slovencev vodi popotnika k odkrivanju in spoznavanju krajev, tradicij, kulture in območja, kjer živijo Slovenci na zahodni meji. Lani pa so izdali prenovljeni vodnik po tej poti.

Toplo vabljeni na pogovor z avtorjema vodnika Jasmin Rudež in Maksimiljanom Kraljem ter predsednico SPD Trst Marinko Pertot v Knjižnico Otona Župančiča v Ljubljani.

>>> Nova izdaja Vodnika po planinski poti SPD Trst Vertikala
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16876 19. 7. 2024