PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 11. marec 2024, ob 8. uri

GORE in srČNOST | odprtje razstave ob 100-letnici PD Jesenice

Ob praznovanju 100. obletnice delovanja Planinskega društva Jesenice Slovenski planinski muzej predstavlja področja delovanja srčnih jeseniških planincev, na katerih so (bili) še posebno goreči. Vljudno vabljeni na odprtje razstave GORE in srČNOST v petek, 15. marca 2024, ob 18. uri v Mojstrano.
Ob praznovanju 100. obletnice delovanja Planinskega društva Jesenice v Slovenskem planinskem muzeju z muzejsko razstavo predstavljajo področja delovanja srčnih jeseniških planincev, na katerih so (bili) še posebno goreči. Alpinizem, gradnja in oskrba koč, bivakov, poti, delo z mladimi in športno plezanje so le nekatera od njih. V sliki, besedi in s predmeti bo predstavljena bogata zgodovina zavzetih planinskih zanesenjakov, rodoljubov in prijateljev gora na Jesenicah in okolici v stoletnem obdobju.

pd_jesenice_100_let_spm_vabilo

Tudi tisti, ki še niste bili na Golici, boste imeli priložnost, da spoznate harmoniko iz koče ter nanjo tudi zaigrate, obenem pa začutili sadove sodelovanja in prijateljstva v gorah, ki še vedno ohranjajo slovenski narod tudi v zamejstvu.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave GORE in srČNOST v petek, 15. marca 2024, ob 18. uri. Za dobrodošlico bodo pred muzejem z ubranimi zvoki poskrbeli člani Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora, veliki simpatizerji planincev na njihovih srečanjih, na odprtju pa bo nastopil Kvintet Vintgar. Muzejska razstava bo na ogled do 1. junija 2024.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=16957 20. 5. 2024