PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 4. julij 2024, ob 15.55 uri

ZAPRTA POT | Jenkova planina-Goli vrh

Zaradi sanacijskih gozdnih del in žičničarskega spravila lesa bo predvidoma do petka, 19. julija 2024, zaprta planinska pot med Jenkovo planino in Golim vrhom.

Občina Jezersko obvešča, da bo zaradi sanacijskih gozdnih del in žičničarskega spravila lesa planinska pot med Jenkovo planino in Golim vrhom ZAPRTA predvidoma do petka, 19. julija 2024. Zaprta bo le pot, ki vodi na vrh po slovenski strani.

>>> Zaprta pot na mapzs-gumb_500x156_1


Vzpon
na Goli vrh je možen po avstrijski strani - od Jenkove planine naprej po gozdi cesti in nato po planinski poti.

Opozarjamo še na ostale ZAPRTE PLANINSKE POTI na Jezerskem:OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=17145 21. 7. 2024