PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 5. julij 2024, ob 14. uri

Planinska zveza Slovenije in Delamaris izdelki v sklopu projekta »Ribe za v hribe 2024« ponovno na vrhu slovenskih gora

Planinska zveza Slovenije tudi v letošnji planinski sezoni v sodelovanju s podjetjem Delamaris razkriva nove aktivnosti v projektu »Ribe za v hribe«. Skupaj pripravljamo nov nabor predlogov za izlete, pohodniške nasvete, nagrade in ostale dogodivščine.

Glavni cilj projekta je spodbujanje razpršenega obiska slovenskih gora in predstavitev lepih, manj poznanih hribov in planin. Slovenija je majhna, a skriva ogromno čudovitih vrhov in krajev, kjer se bomo lahko s hojo navkreber sprostili in napolnili z novo energijo.

PZS_banner_585x165

Hribji izleti: predlogi za planinske izlete na manj znane lokacije
V letošnjem letu predstavljamo nove Hribje izlete, ki jih bomo razkrili postopoma. Načelo izbire Hribjih izletov pa ostaja enako: razkrivamo manj poznane lokacije, mirne in zanimive. Različno zahtevne vrhove, zanimive različnim tipom pohodnika, ki so dostopne prav vsem. Take, kjer na vrhu ali v bližini pogosto ni planinske koče, zato je nujno, da pohodnik s sabo v nahrbtnik vzame okusno malico, pijačo in prigrizke. Povabljeni, da opravite že prvega, in sicer vabimo na Možic in Slatnik.

Alja Skrt je Hribji izlet tako opisala: »Izbrana pot je ena izmed mojih najljubših, saj je vedno dobra izbira za lažji pohod, ki ga lahko po želji podaljšaš na več drugih vrhov. Z Možica se odpre prekrasen razgled na Julijske Alpe s Triglavom ter na Bohinjsko jezero, s Slatnika pa lahko uživaš ob pogledih v prekrasno dolino Bače in dlje, skoraj do morja.«

Drugi predlog Hribjega izleta je Govca (1929 metrov), najvišji vrh Olševe, ki leži med Zgornjo Savinjsko dolino in Koprivno na Koroškem, ki sta bili lani močno prizadeti v poplavah. Vrh Govce vas nagradi s slikovitim razgledom proti Peci, Uršlji gori in drugim okoliškim goram. Na ta vrh se je odpravila Ines Pusovnik. Po izkušnji z Govce za malico priporoča konzervo Delamaris: »Na vrhu ni bilo koče, zato sva s sabo vzela ribji solati v konzervi in svež kruh z drožmi, ki ga je fant spekel dan prej. Rekla bi, da je bil to popoln obrok. Okusen, lepo uravnotežen in zelo priročen.«

Jeseni razkrijemo nove namige in predloge
Jeseni bomo razkrili še ostale namige in predloge, zato vabljeni, da spremljate spletno stran delamaris.si!

RZVH_banner_468x468px_Siol_nagradna_v2_468x468_001Na vsakem koncu Slovenije se najde čudovit vrh, kamor se lahko odpravite sami ali v družbi. Preverite tudi že razkrite Hribje izlete, ki smo jih za vas pripravili v 2023. 

Kot odlična malica na vrhu slovenskih vrhov se odlično poda ribja konzerva Delamaris: »Popoln obrok na vsaki nadmorski višini«

Ribje konzerve Delamaris so bile že v preteklosti del »železne rezerve« planincev in izletnikov. Tako je tudi danes, saj pohodniki iščemo polnovredne, okusne in zdrave obroke, ki nas bodo nahranili in po katerih bo naš korak do vrha varen in lahek. Odlične in priročne za na pohod so tudi nove ribje solate Delamaris, ki so bile tudi nagrajene s prestižno nagrado za inovacijo desetletja s strani Inštituta za nutricionistiko.

Direktor Delamarisa mag. Janez Rebec poudari visoko kakovost nove linije ribjih solat: »Nove ribje solate Delamaris so polnovreden obrok in primeren za nove generacije, za mlade, za športnike, za vse aktivne.« Predstavljajo priročni obrok, ki lajšajo vključevanje rib v prehrano tudi v ostalih vsakodnevnih situacijah: za malico v službi, na potovanju in drugod. Izbirate lahko že med 6 različnimi izdelki in 4 vrstami ribe: skuša, orada, losos in tuna. Vse ribje solate so naraven vir beljakovin, losos in skuša pa tudi omega-3 maščobnih kislin. Vse ribje solate pa odlikuje visoka vsebnost rib ter bogate kombinacije z različnimi žiti, stročnicami in zelenjavo.

Zakaj je za v hribe še dobro izbrati Delamaris ribje solate?
Ribje konzerve Delamaris
so zelo priročne, saj se enostavno shranjujejo in prenašajo. So obstojne, ne glede na vremenske razmere, ki nas lahko presenetijo na pohodih in so primerne za shranjevanje dlje časa, saj jih enostavno spakiramo v nahrbtnik. Pomembno pa je, da kot ostale odpadke, embalažo konzerv spravimo, jo odnesemo s sabo v dolino in ustrezno recikliramo ter tako poskrbimo za trajnost in čisto okolje naših gorskih biserov.

delamaris_ribe_za_v_hribe

Popoln obrok
Kako popoln obrok so nove Ribje solate Delamaris tudi na najvišjih nadmorskih višinah, je preizkusila pripravnica Lara iz Denis Avdić Showa- Radia 1, ki se je na spodbudo Delamarisa, da izpolni eno zadnjih točk na njenem seznamu želja in v skrbnem spremstvu izkušenega vodnika Miha Habjana v juniju podala na Triglav izbranimi ribjimi solatami Delamaris.

O ostalih dogodkih in aktivnostih projekta Ribe za v hribe vas bomo obveščali tudi družbenih omrežjih, zato vas vabimo, da nas spremljate tudi na Facebooku in Instragramu ter spletnih straneh pzs.si in delamaris.si.

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=17186 21. 7. 2024