PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


21. 3. 2019 / Kulturna prireditev

Predstavitev knjige: Pravljičarija pod Triglavom

Vrsta dogodkaKulturna prireditev
Kdaj21. 3. 2019 17:00
Traja do21. 3. 2019 (1 dni)
Zborno mestoOsrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper - mladinski oddelek
OrganizatorOsrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper
PrimernostPrimerno za družine

Vabljeni na predstavitev knjige Pravljičarija pod Triglavom na mladinski oddelek Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper

Na predstavitvi knjige na prvi pomladni dan, v četrtek, 21. marca, ob 17. uri bo avtorica s pomočjo fotografij prikazala Pravljičarijo pod Triglavom. Resnično pravljični svet gora, dolin in njenih prebivalcev, z Dixie na čelu, slišali pa boste tudi eno izmed zgodb.

Pravljičarija pod Triglavom, namenjena otrokom in odraslim, je zbirka desetih zgodb priznane pisateljice, publicistke, pravljičarke in pripovedovalke Kristine Menih, ki jih je z imenitnimi ilustracijami obogatil Jernej Kovač Myint.

Tam daleč, v zadnji dolini pod Triglavom se stikata človeški in pravljični svet. V njem se pletejo povezave in prijateljstva med hišno ljubljenko, pitbulko Dixie, medvedom Demom, ježkom Pleškom, vilami, škrati in drugo visokogorsko in obmorsko druščino.

In ja, nikar se ne ustrašite neustrašne pitbulke, saj si pisateljica, ki je skoraj petnajst let živela v družbi z Dixie, prav s to knjigo prizadeva omiliti neprijazne stereotipe o tej pasmi.
Predstavitev je namenjena odraslim in otrokom od 6. leta starosti naprej. Ob tej priložnosti bo pisateljica tudi podpisovala knjige.

Knjigo je izdala Planinska založba Slovenije v novembru 2018. Za ta korak se je odločila po odličnem odzivu bralcev Planinskega vestnika, ki so nekaj avtoričinih pravljic lahko predhodno prebrali v tej najstarejši slovenski reviji.

Knjiga je naletela na izreden odziv, saj je po komaj dobrih treh mesecih od izida skoraj razprodana, zato so se na založbi že odločili za ponatis.

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=18239 20. 10. 2021