PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


29. 9. 2019 / Pohod

LJUBELJŠČICA - TRIANGEL

Vrsta dogodkaPohod
Kdaj29. 9. 2019 6,00
Traja do29. 9. 2019 (1 dni)
DruštvoPlaninsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
OrganizatorPD ZZV CELJE
Vodnik / kontaktVladko/041 465 355
Prijavevladko.korze@gmail.com in Slavko KLANJŠEK, tel. 031 654 760, meil, slavko.klanjsek@gmail.com
InformacijeVladko
V nedeljo, 29. 9. 2019 ob 06. uri vas vabimo  na prijeten pohod,  na najvišji vrh Ljubeljščice – Triangel, s sestopom na Zelenico, do koder bomo organizirali še en pristop.

 

Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 06. uri, z ostalih postajališč kot običajno. Z vožnjo bomo nadaljevali do mejnega prehoda na Ljubelju, kjer se bo naš pohod pričel. Najprej se bomo razdelili v dve skupini, ki bosta ločeno pristopali do koče na Zelenici.

 

Prva skupina se bo odpravila po cesti do koče na starem mejnem prehodu Ljubelj. Po krajšem postanku bomo nadaljevali po zahtevni neoznačeni poti preko Ljubeljščice, na njen najvišji vrh Triangel. Za pristop na vrh bomo premagali 650 višinskih metrov in porabili okoli 3 ure zmerne hoje. Nagrajeni bomo poleg zelo atraktivne poti še z lepi razgledi na okoliške gore. Z vrha se bomo spustili do koče na Zelenici. Od tu se bomo skupaj vrnili po poti pristopa prve skupine na Ljubelj.

 

Druga skupina se bo z Ljubelja do koče na Zelenici povzpela po lahki označeni poti. Na poti bo premagala okoli 500 višinskih metrov in za prihod do koče porabila okoli 2 uri zmerne hoje. Udeleženci se bodo po želji lahko od koče na Zelenici povzpeli na Triangel, kamor vodi lahka označena pot. V bližini je tudi koča na izviru Završnice, skratka dovolj variant za zapolnitev časa.

 

Tisti, ki si bomo  želeli še nekaj več pa bomo preplezali še ferato Spodnji plot, ki ima prav tako dve težavnostni smeri. Seveda bomo za to potrebovali varovalni trojček.

 

Pohodniki potrebujejo primerno planinsko obutev, oblačila letnemu času in vremenu primerno. Priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz na hrbtnika ali na koči na Zelenici.

 

Za prevoz boste na avtobusu plačali 18 €.

 

Pohod bosta vodila Vlado KORŽE, tel. 041 465 355, e-pošta vladko.korze@gmail.com in Slavko KLAJNŠEK tel.št. 031 654 760, e-pošta slavko.klanjsek@gmail.com  , ki sta vam na razpolago za prijave in dodatna vprašanja.

 

Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridružuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto in  se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev ter  mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

 

         

           PRIDRUŽITE SE NAM NA LEPI IN ATRAKTIVNI POTI IN FERATI!

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=18918 16. 7. 2024