PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


6. 10. 2019 / Turnokolesarska tura

Koča na Travniku - turnokolesarski izlet

Vrsta dogodkaTurnokolesarska tura
ObmočjeKamniško-Savinjske Alpe
Kdaj6. 10. 2019
DruštvoPlaninsko društvo Ljubljana-Matica
MDOMDO PD Ljubljane
KomisijaKomisija za turno kolesarstvo
PrijaveNajkasneje in obvezno do četrtka 03.10.2019 v informacijski pisarni društva (01/2312645, info@pd-ljmatica.si) ali pri vodnici
Informacije
Oprema / dokumenti
Polnovzmeteno gorsko kolo z močnejšimi profiliranimi gumami (tura ni primerna za elektirčna in treking kolesa), kolesarska čelada, kolesarske rokavice, vodoodporna jakna oziroma vetrovka, rezervna oblačila, hrana in pijača iz nahrbtnika, rezervna zračnica, osebna izkaznica in potrjena planinska izkaznica.

Kolesariti začnemo v Ljubnem ob Savinji. Po asfaltu se povzpnemo do Ljubenskih Rastk, potem pa zavijemo na makadamsko cesto proti Koči na Travniku. Tam se spočijemo in okrepčamo, najbolj zagreti pa se odpravimo še na bližnji Veliki Travnik (1637 m n.v.) in povzpnemo po krasne razglede na stolp. Po počitku se spustimo od koče po vlakah in kolovozih skozi lep spomladanski gozd vse do Sv. Primoža in naprej v Ljubno.

Težavnost: težja turnokolesarska tura (vzponi/spusti: 4)

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost.

V primeru slabega vremena bo tura odpovedana.

Nekaj slik je na voljo na facebook skupini TKO PD LJ MATICA

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=18972 8. 2. 2023