PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


27. 12. 2019

Praznični pohod na Veliko planino

Kdaj27. 12. 2019
DruštvoPlaninsko društvo Domžale
MDOMDO PD Kamniško-Bistriškega območja
Tokratni zimski pohod ne bo tako zelo naporen in dolg, bo pa zanimiv in predvsem družaben. To bo 24 urna dogodivščina, za praznike, za druženje, za dobro voljo!

Dobimo se v petek, 27. decembra 2019 ob 14.00 v Domžalah na velikem parkirišču na Kopališki cesti. Čakal nas bo 35-sedežni avtobus, ki nas bo prepeljal do Kranjskega Raka. Od tam se bomo podali po planinski poti do Domžalskega doma. Umirjene hoje bo za slabi dve uri.

V Domžalskem domu se namestimo, pojemo kaj toplega, se spočijemo, nato pa se odpravimo na nočni sprehod. Zagotovo bomo pogledali čez Poljanski rob in se podali skozi Veliki stan, dolžino hoje pa bomo prilagodili vremenu in udeležencem. Sledi večerno druženje ob družabnih igrah. Naslednje jutro gremo po zajtrku ponovno na obhod po planini. Zlagoma se bomo vračali do izhodišča, kjer nas bo čakal avtobus in nas do 14.00 vrnil v Domžale.

Načrtovani plan se lahko ob neugodnem vremenu še nekoliko spremeni. Zato bom vsem, ki bodo prijavljeni, nekaj dni prej sporočala, kakšne so razmere in kaj potrebujejo s sabo. V vsakem primeru pa računajte na gojzarje, na pohodniške derezice, na topla oblačila in vsaj dva kompleta perila za preobleč, kapo, rokavice ter naglavno svetilko.

Prispevek udeležencev za prevoz je 10 eur za člane PZS  in 15 eur za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu staršev, prispevka ni. Vse stroške v Planinskem domu Domžale poravnate sami. Cene obrokov so med 5 in 8 eur, nočitev z vključenim zajtrkom je 15 eur (v dvo ali tro posteljnih sobah), velja za člane s planinsko izkaznico.
 
Prijave so obvezne do 17.12.2019 zaradi rezervacije prevoza in nočitev. Za prijave in več informacij o pohodu se obrnite na Heleno Kermauner, vodnico PZS na mail helena.kermauner@gmail.com ali na tel.: 041 731 797.
 
Prijazno vabljeni!

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=19136 13. 7. 2024