PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


26. 1. 2020 / Pohod

Izlet po tržaški okolici

Vrsta dogodkaPohod
ObmočjeItalija
Kdaj26. 1. 2020 9.00
Traja do26. 1. 2020 (1 dni)
Zborno mestoMilje
DruštvoSlovensko planinsko društvo Trst
OrganizatorSlovensko planinski društvo Trst
Vodnik / kontaktMarinka Pertot, Mirna Viola
PrijaveMarinka Pertot
Informacije0039 040413025
TežavnostLahka
PotNeoznačena pot
PrimernostZa vsePrimerno za družine
Višinska razlika150
Trajanje/dolžina4 ure
Oprema / dokumentipohodniške palice in čevlji
Izlet po tržaški okolici
Že vrsto let posveča tržaško Slovensko planinsko društvo januarski, nezahtevni izlet odkrivanju zanimivih predelov tržaške okolice, po katerih se, zaradi vsakodnevnega hitenja, ne zaustavljamo več; spomin na njihove posebnosti, na naravne danosti in na njihove zgodovinske zanimivosti zato naglo bledi.
Za cilj letošnjega izleta smo izbrali dolino reke Osp in njeno neposredno okolico, kamor se bomo podali v nedeljo, 26. januarja 2020. Najprej se bomo sprehodili po slikovitem območju jezerc pri Orehu. Ta dragocen naravni biotop je dokaz, kako se je v industrijske namene antropizirano področje v teku časa naturaliziralo. Po zadnjem delu naše Vertikale se bomo nato povzpeli na Vinjan, nadaljevali pot v Rabujez in se po gozdni poti vzpenjali proti sv. Barbari. Od tod se odpira lep razgled na celotno delto reke Osp in na njeno okolico, na Glinščico, Trst... Spustili se bomo do ustja reke Osp in se ob njeni strugi vrnili do izhodiščne točke.
Zbirališče na parkirišču trgovskega središča Famila pred mejnim prehodom Škofije ob 9. uri. S postanki bomo začrtano krožno pot prehodili približno v štirih urah. Pohod je primeren za vse. Nujna pohodniška obutev in pohodniške palice.
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=20116 15. 7. 2020