PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


18. 4. 2020 / Pohod

Trim Pohod

Vrsta dogodkaPohod
Kdaj18. 4. 2020 07:00
Traja do18. 4. 2020 (1 dni)
Zborno mestoMengeš
DruštvoPlaninsko društvo Janez Trdina
OrganizatorPD Janez Trdina Mengeš
Vodnik / kontaktinfo@pd-menges.si
PrijaveNeposredno na štaru v prostorih društva, Slovenska cesta 28, Mengeš
Informacijehttp://pd-menges.si/drustvo/program-aktivnosti-planinskega-drustva/
TežavnostLahka
PotOznačena pot
PrimernostZa vse starostiPrimerno za družine
Višinska razlika310m
Trajanje/dolžina2,5-4 ure
Pot je lahka, lahko sledljiva, hoje je za 2,5-4 ure. Start je v Mengšu v prostorih PD Janez Trdina Mengeš 
1. kontrolna točka je pri gostilni Ručigaj na Spodnjem Dobenu, 2. kontrolna točka je pri rašiškem stolpu na Vrhu Staneta Kosca, 3. kontrolna točka je na grebenski poti med Rašico in Mengeško kočo, cilj je na Mengeški koči na Gobavici.

Pohod poteka skozi drevored ob potoku Pšata, mimo teniških igrišč in centra Harmonija (Linhartova cesta), pot nadaljujemo po ulici Muljava in v križišču zavijemo desno na Rašiško ulico. Pot nas pripelje do bajerja na levi, mi nadaljujemo do smerne oznake s puščico, ki nas usmeri v levo. Po 200m hoje pridemo na makadamsko cesto in zavijemo desno v smeri table za Rašico, ki je od starta do tu naša smer. Do tu hodimo po ravnem, sedaj se pričenja cesta vzpenjati in sicer do odcepa za Dobeno, kjer skrenemo levo, se spustimo mimo hiš in v vasi pri gostilni Ručigaj dobimo prvi kontrolni žig.
Sledi vzpon na Zgornje Dobeno mimo Dobenskega hrama in gostilne Blaž na Rašico, kjer pri stolpu dobite drugi kontrolni žig.
Pot nadaljujemo v smeri Mengeške koče po grebenu, kjer po dobri uri poti dobite tretji kontrolni žig. Od Rašice do tu, se pot večji del spušča, v nadaljevanju sledi razgibana gozdna pot, ki se spušča in dviga,  vse do cilja na Mengeški koči, kjer vas na cilju pričakujemo do 14. ure.

 

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=20117 22. 7. 2024