PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


5. 9. 2020 / Treking

Planinsko-turistično potovanje: Mljet 2020

Vrsta dogodkaTreking
ObmočjeHrvaška
Kdaj5. 9. 2020
Traja do12. 9. 2020 (8 dni)
Zborno mestoOtok Mljet
DruštvoPlaninsko društvo Iskra Kranj
MDOMDO PD Gorenjske
Vsak dan bo, glede na vremenske pogoje, organiziran in izpeljan planinski izlet. Ogledali si bomo znamenitosti in lepote otoka.

 Pri izpeljavi izletov nam bodo pomagali tudi lokalni planinski vodniki in/ali rangerji nacionalnega parka Mljet.
 

Izleti bodo načrtovani tako, da jih bomo praviloma zaključili najkasneje do 15.00 ure. Tako bo ostal še čas za kopanje v individualni režiji.

PAKETNA CENA:
za skupino 40 oseb: 509 €/osebo
V paketni ceni je vključeno:
- avtobusni prevoz Ljubljana - Mljet - Ljubljana**
- 7x polpenzion (samopostrežni zajtrk in večerja)
- dvoposteljne sobe z balkonom s pogledom na morje
- vstop za nacionalni park in turistična taksa

Udeleženci morajo nakazati avans v višini 180 EUR do 03. 03. 2020 Razlika do polne cene mora biti plačana najkasneje 14 dni pred odhodom. Lahko se plača v enem ali v dveh obrokih. S hitrimi prijavami si bomo zagotovili ugodnejše »Ultra first minute 2020« cene.

Namestitev bo v hotelu Odisej (3*) v dvoposteljnih sobah z balkonom na morsko stran. V ceno izleta je všteta turistična taksa, vstopnina v nacionalni park in avtobusni prevoz. (https://www.relax.si/pocitnice/Mljet-Hotel-ODISEJ/298)

Okvirni program:
Otok Mljet – Zeleni otok, je eden najlepših jadranskih otokov. Slovi po nedotaknjeni naravi, čistem zraku, kristalno čistem morju, vročem soncu, čudovitih plažah, gostoljubnosti domačinov….

Poleg naravnih lepot ima Mljet tudi bogato kulturno dediščino. Po otoku se prepleta veliko steza in poti, ki nas bodo pripeljale do čudovitih razglednih točk. O vsem tem se bomo prepričali na svoje oči. Iz hotela Odisej bomo dnevno odhajali na raziskovanje otoka in uživali v toplem morju.

Tako kot tudi lani, se bomo z lokalnimi vodniki in čuvaji narodnega parka – rangerji, sproti  dogovarjali in skupaj odločali za posamezne oglede in uporabo avtobusa za premike do izhodišč oziroma za povratke v hotel.

Že sedaj načrtujemo različne izlete, ki jih bomo izvedli med bivanjem na Mljetu in sicer:

Lahkotnejši planinski izlet bo do rta Lenga ter do Malega in Velikega jezera ter dalje v smeri  Pomene  (predvidoma 3-4 ure hoje).

Prehodili bomo ”put po vrsima”, ki vključuje najbolj razgledne vrhove otoka, med najbolj znanimi Montukuc 235 m, Veliki Planjak 391 m in Grabova glava 384 m. (cca. 5 ur hoje).

Izlet po Mljetu na vzhodni del otoka. Vzpon na razglednik Planjak. Sprehod do plaže Saplunara in plaže Blace, kjer so pred leti snemali resničnostni šov Survivor.. (2-3 ure hoje).

Iz Babinega Polja se bomo povzpeli na najvišji vrh Mljeta – Veliki Grad 514 m. Nato se bomo spustili do morja in si ogledali znamenito Odisejevo špiljo. Povratek do Babinega Polja. (cca. 5 ur hoje).

Prosim, da udeleženci vzamete v obzir, da organizatorja nisva turistična vodiča, ki bi imela v naprej ogledane ture in smeri posameznih pohodov.  Zanašala se bova na lokalne planinske vodnike. Tako bomo mogoče lahko videli tudi kraje, ki jih običajno turistom niso dostopni.

Pustimo malo prostora tudi domišljiji in raziskovalni žilici. Lani se nam je bilo na Braču lepo in ni razloga, da ne bi bilo lepo ali še lepše tudi letos.

Tisti, ki ne boste hodili na trekinge, se boste lahko sproščali v športnih objetih hotela, bazenu ali v morju. Lahko se boste odločili tudi za kopanje v slanih jezerih, ki sta od hotela oddaljena prib. 500 m.
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=20575 4. 12. 2023