PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


12. 9. 2020 / Tura

Obir

Vrsta dogodkaTura
ObmočjeAvstrija
Kdaj12. 9. 2020
DruštvoPlaninsko društvo Iskra Kranj
MDOMDO PD Gorenjske
Spoštovani, glede na oddaljenost ture na Frauenalpe in vremensko nestabilnost v območju te gore (napoved ploh za soboto) je premalo prijav za izvedbo. Tura na Frauenalpe to soboto torej ne bo izvedena. Vodniki smo za soboto pripravili nadomestno turo na Obir (2139m), koroški "botanični vrt", kjer naj bi bilo po napovedih brez padavin, s kar nekaj sonca. Tura je glede trajanja in zahtevnosti primerljiva s turo na Frauenalpe.

Odhod z minibusom izpred Mercator Centra v KR bo to soboto ob 6:00 (in ne ob 5h, kot je bilo predvideno za Frauenalpe).

Opis ture: Vzpon s sedla Šajde (~1100m n.m.). Večji del po gozdu in jasah, vmes se odpirajo lepi razgledi, posebej v vršnem neporaščenem delu. Po pavzi na vrhu sestopimo po učni botanični poti na Eisenkappler Hütte (priljubljena, oskrbovana plan. koča), kjer bo daljša pavza. Nato nadaljujemo s sestopom preko Obirske planine (Obiralm) in naprej po gozdu do Gostilne Kovač na Obirskem, kjer bo zaključek našega izleta. Čaka nas še pot domov (predvidoma preko Jezerskega), predvidoma v poznih popoldanskih urah.

Trajanje in zahtevnost: 3h vzpona, 3.15h sestopa, skupaj 6.15h hoje, daljši postanki niso všteti; viš. razl. na vzponu je 1100m, na sestopu 1500m; pot tehnično ne spada med zahtevne, potrebno pa je nekaj planinske kondicije.

Oprema: Za visokogorje, primerna letnemu času in vremenu. Ne pozabite na osebni dokument! Prosimo za upoštevanje ukrepov v zvezi s koronavirusom (izleta se udeležite le, če ste zdravi; s seboj imejte zaščito za dihala, priročno razkužilo za roke).

Strošek na udeleženca: 25€

Rok prijav je podaljšan do četrtka 10.9. do 16.ure oziroma do zapolnitve prostih mest v minibusu.

Prijave so možne pri vodnikih:
* Uroš Prelovšek, prelovsek@gmail.com ali na gsm 040 255 163;
* Stanko Dolenšek, tel. 040 20 61 64, stanko.dolensek@gmail.com .
Ob prijavi sporočite kontaktni podatek! Prijava je veljavna s potrdilom vodnika. V primeru nepredvidenih razmer si vodniki pridržujejo pravico do sprememb ali odpovedi ture. Informacijo o nadomestni turi lahko pošljete tudi drugim planincem, ki bi jih ta izlet utegnil zanimati.

Vljudno vabljeni!


2020_09_12_Frauenalpe__nad_Murauom_1
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=20709 16. 7. 2024