PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


21. 3. 2021 / Izlet

Pohod okoli Pivških jezer

Vrsta dogodkaIzlet
ObmočjeNotranjska in Primorska
Kdaj21. 3. 2021
DruštvoPlaninsko društvo Domžale
MDOMDO PD Kamniško-Bistriškega območja

Pohod okoli Pivških jezer

Dolžina poti: približno 23 km

Skupaj: približno 8-9 ur (s postanki in malico)

Višinska razlika: 150 m

Skupaj pridobljena višina: približno 450 m

Potrebna oprema: dobri, uhojeni planinski čevlji, nahrbtnik, pohodne palice (kdor jih uporablja), rezervna in topla oblačila, rokavice in anorak

Hrana in pijača: iz nahrbtnika, kalorične tablice, tekočine 2 in pol litra

Kategorija poti: nezahtevna označena pot, kondicijsko zahtevna zaradi dolžine poti

Potrebni dokumenti: planinska izkaznica z znamkico plačane članarine za teče leto

Način prevoza: z lastnimi prevoznimi sredstvi

Cena prevoza: strošek prevoza udeleženci plačajo po dogovoru z voznikom

Rok za prijave: 17. 3. 2021

Zbirno mesto: Domžale, parkirišče pri restavraciji Park ob 7.15, odhod ob 7.30. Iz Domžal po AC proti Primorski (po želji na OMW 30 min za kavico) do izvoza Postojna in levo v smeri Pivke. V centru Pivke zavijemo levo v smeri Knežaka, do vasice Zagorje do parkirišča nasproti gasilskega doma na sredi vasi. Zaradi COVID omejitev in predpisov je pri prijavi potrebno navesti kontaktno telefonsko številko. Število udeležencev je omejeno na 10. Pri prijavi prosim navedite, če ste pripravljeni še koga peljati. V vozilih so lahko največ 3 potniki z maskami, lahko tudi več, če so člani istega gospodinjstva. Na turi je obvezno nositi maske, če ni možno zagotoviti medsebojne razdalje vsaj 2 metrov med udeleženci. Z maskami pa je priporočljiva razdalja vsaj 1,5 m.

V PRIMERU SLABE VREMENSKE NAPOVEDI TURA ODPADE, O ČEMER VAS BOMO PRAVOČASNO OBVESTILI!

Vodnika: Samo Cimperman in Matjaž Škulj

Udeležba samo s prijavo do zasedbe prostih mest. Prijave udeležencev zaradi logistike pri Matjaž Škulj 041 816504 ali m.skulj@gmail.com in Samo Cimperman 051 863508 ali samo.cimperman@t-2.si ali po SMS.

S prijavo na izlet vsak udeleženec potrjuje, da zdravstveno in fizično izpolnjuje pogoje za nemoten potek in zaključek ture, da bo upošteval plan ture, odločitve vodnika ter Častni kodeks PZS. Da s svojim ravnanjem ne bo povzročal nevarnosti sebi ali drugim udeležencem ture.

V kolikor ima udeleženec zdravstvene ali druge težave, mora o tem pred začetkom ture seznaniti vodnika. Prav tako ni zaželjeno oddaljevanje od skupine brez vednosti vodnika. Glede na situacijo na terenu ali spremembe vremena se lahko tura sproti spreminja.

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=20879 18. 6. 2024