PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


4. 9. 2021 / Pohod

Pohod ob reki, ki povezuje

Vrsta dogodkaPohod
Kdaj4. 9. 2021
Zborno mestoDomžale, Kamnik
DruštvoPlaninsko društvo Domžale
MDOMDO PD Kamniško-Bistriškega območja
PrimernostPrimerno za družine

Pohod ob Kamniški Bistrici
v soboto, 4. septembra, od 7. do 13. ure

 

S pohodom ob Kamniški Bistrici bomo že petič povezali Kamničane, Domžalčane in okoličane. Organizatorji – Modre novice, Zavod za turizem in šport Kamnik ter Zavod za šport in rekreacijo Domžale – obljubljajo pozitivno vzdušje.

Občini Domžale in Kamnik že leta gradita poti ob reki Kamniški Bistrici, ki ustvarjajo prostor za rekreacijo v obeh občinah in ju povezujejo. Pot bomo letos že petič povezali v rekreativno-turistično-kulturnem vzdušju s pohodom od Glavnega trga v Kamniku do Parka Martina Krpana v Domžalah. Na 14-kilometrski trasi se bodo pohodniki lahko ustavili na več postojankah, na katerih bodo dobili žige. Tisti, ki bodo prehodili celotno traso in zbrali vse žige, bodo nagrajeni s simboličnimi darili. Pot je primerna za vse starosti in stopnje pripravljenosti. Vse aktualne informacije pred pohodom lahko udeleženci dobijo na spletni strani https://www.pohodobreki.si/ ali FB profilu @pohod ob reki. Dogodek bo potekal v skladu s PCT pogoji javnih prireditev na prostem.

Tradicionalno se bosta na polovici poti pri mostu želja pod Homškim hribom srečali kamniška in domžalska občinska delegacija, ki bosta na most želja pripeli ključavnico z označbo pohoda in začetnicami obeh zavodov ter se tako simbolično zavezali k dolgoročnemu sodelovanju na področju rekreativno-turističnega povezovanja.

Vsa leta se je Pohoda ob reki, ki povezuje, udeležilo veliko pohodnikov, ki so podprli pozitivno sporočilo o pomembnosti povezovanja in sodelovanja. Organizatorji upajo, da bo tako tudi letos. Prisrčno vabljeni!

Člani Planinskega društva Domžale bomo na stojnici predstavili raznolike dejavnosti, ki potekajo pod okriljem planinskega društva. Letošnja tema bo označevanje planinskih poti s planinskimi oznakami, markacijami. Pohodniki bodo spoznali pomen različnih oznak in se preizkusili v risanju markacij na leseni podlagi. Svoje izdelke boste lahko odnesli domov.


Vabljeni!

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=21290 28. 9. 2023