PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


26. 3. 2022 / Pohod

Pohod Konjice – Sv. Uršula na Vodulah - Konjice

Vrsta dogodkaPohod
ObmočjeKaravanke
Kdaj26. 3. 2022
DruštvoPlaninsko društvo Slovenske Konjice
MDOMDO PD Podravja

Odhod ob 7.00 izpred športne dvorane v Konjicah.


Pot nas bo vodila preko gradu, Treh križev do Žičkega samostana. Nadalje se dvignemo na Grušce, kjer preidemo na Drameljsko stran. Po zložnem spustu in kratkem dvigu prispemo na Sv.Uršulo na Vodulah, 461 m. Do sem cca 3,5 ure hoje. Po zasluženem počitku sledi povratek preko Grušč, Špitaliča, Tolstega vrha in preko sedla Čaž nazaj v Konjice - povratek cca 3,5 ure. Skupno cca 7 ur lahke hoje. Povratek v Konjice cca 16:00.

 

Poti tehnično niso zahtevne, potrebna je ustrezna psihofizična pripravljenost. Primerno za starejše in mlajše pohodnike.

 

Prijave za pohod niso potrebe.  Načrtovano turo bomo v primeru neugodnega vremena ali kakršnih drugih vzrokov primerno prilagodili ali prestavili.  Vodil bo Tomaž Levart (041-211-231) s pomočjo vodnikov PD Slov. Konjice.

 

Vsi udeleženci morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto in veljaven osebni dokument. Poskrbeti za ustrezno psihofizično kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru, dežju in mrazu.

 

Na poti ni planinskih koč - hrana in pijača iz nahrbtnika. Na Sv. Uršuli bo možnost nakupa napitkov. Priporočajo se pohodniške palice. Opcijsko si lahko organizirate povraten prevoz – v lastni režiji – v primeru pohoda samo v eno smer.

 

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=21820 28. 9. 2023