PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


18. 4. 2022 / Pohod

23. velikonočni pohod na Malo goro

Vrsta dogodkaPohod
ObmočjeŠkofjeloško in Cerkljansko hribovje
Kdaj18. 4. 2022
DruštvoPlaninsko društvo Ajdovščina
MDOMDO PD Posočja
Začetek pohoda bo ob 7.30 v Kamnjah, ob 11. uri bo pri koči na Mali gori pozdrav pohodnikov s krajšim kulturnim programom. Za okrepčilo bo tradicionalna polenta zabeljena s košenino in kislim mlekom. Štartnine ni! Najstarejši in najmlajši pohodnik ali pohodnica prejme za nagrado tradicionalni kolač.

Na Malo goro so možni pristopi po Srednječavenski poti ter iz vasi Lokavec, Stomaž, Vrtovin in Kamnje. Vzpon na Malo goro zahteva 1,5 do 2 uri prijetne, četudi v zadnjem delu malo naporne hoje. Poti so dobro označene in vzdrževane.

Tisti, ki bo začel pohod v Kamnjah, bo lahko izbral običajno planinsko pot mimo lovske koče, kjer bo okrepčevalnica ali pa tematsko pot »Pot koscev in grabljic«, ki vodi čez nekdanje senožeti. Ob poti so na stebričkih označena ledinska imena področij ter fotografije orodij in pripomočkov, ki so jih uporabljali v času košnje.

Ob 8. uri si bo v prostorih šole v Kamnjah mogoče ogledati film Mala gora skozi čas, ki traja 45 minut. Za vzpon je še dovolj časa, da se lahko pride do 11. ure na Malo goro, ko se začne kulturni program.

Za povratek v dolino si pohodniki lahko izberejo pot preko vedno bolj zanimivega Sv. Pavla nad Vrtovinom.

Več informacij na tel.: 031-571-056 (Jože) ali na FB strani »Koča na Mali gori«.


Lepo vabljeni vsi ljubitelji narave in planinstva!

Planinska sekcija Kamnje

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=21851 18. 6. 2024