PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


24. 7. 2022 / Planinski tabor

Poletni naravovarstveni tabor v Bohinjski Bistrici za otroke

Vrsta dogodkaPlaninski tabor
ObmočjeJulijske Alpe
Kdaj24. 7. 2022
Traja do30. 7. 2022 (7 dni)
Zborno mestoBohinjska Bistrica
DruštvoPlaninsko društvo Nova Gorica
MDOMDO PD Posočja
KomisijaKomisija za varstvo gorske narave
POLETNI NARAVOVARSTVENI TABOR V BOHINJSKI BISTRICI 2022
24. do 30. julij 2022

Medtem, ko je pomlad v polnem razcvetu in smo pridno doma, skupina malo starejših ljubiteljev narave vneto načrtuje, kako ti pripraviti nepozabne počitnice. Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem, ki vas zanima narava, uživanje v njej, njeno preučevanje ali varovanje. Na taboru se bomo skozi spoznavanje skrivnosti narave, ki nas bo obkrožala, naučili to bolje razumeti in se z njo povezati. Seveda ne na šolski, ampak na super zabaven način. Vsak dan bo poln raznih kratkočasnih aktivnosti.

KAJ BOMO POČELI?
Opazovali bomo razne živali in rastline, tudi zdravilne, prisluhnili zvokom gozda, odkrivali veščine preživljanja prostega časa v naravi, se razmigali skozi igro, zakurili in zapeli ob tabornem ognju, ponagajali vrstnikom, se nasmejali ob družabnih igrah in... No, nekaj pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

KJE? Taborili bomo v šotorih na tabornem prostoru Laški Rovt v Bohinjski Bistrici.

KDO? Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem od četrtega do devetega razreda, čemur je program tudi prilagojen.

S KOM? Z varuhi gorske narave, vodniki in mentorji mladinskega odseka ter biologi, ornitologi in ostalimi ljubitelji narave.

Prispevek znaša 160 € in vključuje prevoz, stroške tabornega prostora, prehrano, vse aktivnosti in celotno organizacijo tabora. Če se prijavi več otrok iz iste družine, drugemu (in tretjemu, itd.) pripada popust 20 €.

Plačilo se izvede na TRR SI56 040010046570756, namen tabor VGN 22 ali na sedežu društva v času uradnih ur v enem ali dveh obrokih (ob prijavi 90 €, preostanek pa pred taborom ali prvi dan tabora).

Izpolnite prijavnico, ki jo dobite na dnu strani objave, ter izpolnjeno pošljite preko elektronske pošte na planinskod.novagorica@siol.net s pripisom NARAVOVARSTVENI TABOR 2022 ali prinesite na sedež društva, Bazoviška ulica 4, 5000 Nova Gorica v času uradnih ur torek in četrtek od 15. do 18. ure. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 17. 6. 2022.   Vsa mesta so zasedena!

Vse dodatne informacije dobite na tel. št.: 040 222 137 (Danijela Medveš). Nekaj dni pred začetkom tabora bo sklican sestanek z udeleženci in starši, kjer vas bomo seznanili z ostalimi podrobnostmi.

Prevoz iz Nove Gorice bo organiziran. Zadnji dan pridejo starši po svoje mlade naravovarstvenike v tabor.

PDF Prijavnica

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22139 18. 6. 2024