PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


16. 7. 2022 / Izlet

Tabor FERATANJA Dachstein in Solnograška

Vrsta dogodkaIzlet
ObmočjeAvstrija
Kdaj16. 7. 2022 4:00
Traja do19. 7. 2022 (4 dni)
Zborno mestoDachstein / Hallstadt, Solnograška, Avstrija
DruštvoAlpsko društvo Stratus
OrganizatorAlpsko društvo Stratus
Vodnik / kontaktSilvo Babič
Prijavewww.drustvo-stratus.si
Informacijewww.drustvo-stratus.si
PotOznačena pot
Feratarski tabor Dachstein & Solnograška 2022 /
»zahtevno feratarsko potepanje v vzhodnih Alpah «

Avstrijske ferate so drugačne kot slovenske in italijanske. Znane so po izvrstni konstrukcijski dovršenosti in po tehnični raznolikosti. Od zahtevnih vertikalnih vzponov nad jezeri, mostovih, kratkih, kjer je potrebna velika moč ter do celodnevnih in medsebojno povezanih ferat. Tukaj se najde za vsakogar nekaj. Zagotovo predstavljajo eno izmed najatraktivnejših območij vzhodnih Alp. Divje prepadne stene, zanimivi prehodi čez visoke prelaze, širni razgledi po jezerih bodo navdušila vse ljubitelje gorskih prostranstev. V podaljšanem vikendu od četrtka do nedelje se bomo lotili nekaj zelo zahtevnih ferat in se potepali po slikovitih točkah Solnograške. Aktiven oddih bo zato vsakemu ostal za vedno v spominu.

Termin: od sobote, 16.07.2022 do torka, 19.07.2022 / 4 dni potepanja,
Lokacija: Dachstein/Hallstadt, Solnograška, Avstrija

Potepanje dan za dnem:
1.dan, sobota, 16.07. / prevoz iz Slo proti AltauerSee ter vzpon na Loser 1837m po ferati „Sisi“ (2.5h, ocena D). Popoldne po možnosti ogled jezera Hallstadt See ter nastanitev v Bad Ischl.
2.dan, nedelja, 17.07. / vzpon na Außer Schönbichl (1785m) po ferati »Seewand« (8h, ocena D/E)
3. dan, ponedeljek, 18.07. / ferata „Katrin“ 1542m (3 ure, ocena B/C) z razgledom na 5 jezer!
4. dan, torek, 19.07. / vožnja do vznožja Dachsteina in vzpon po ferati Anna(3h, D) ter Johann(4h, D/E) / po možnosti dostop do koče Seethalerhütte pod vrhom Dachsteina (koča na 2741m) ter spust z žičnico nazaj v dolino. Vrnitev v Slo v poznih urah.

Strošek potepanja:
za info o €€ stroških pišite na mail: drustvo.stratus.@gmail.com

V strošek je všteto (ponudba vključuje): organizacija potepanja, vsi prevozi, strošek goriva, cestnin, vinjet in najema kombija, strošek prenočevanja v urejenem apartmaju z elektriko in toplo vodo, strošek turistične takse, feratarski tečaj, vsa predavanja inštruktorjev alpinizma po programu, praktične vaje na terenu, ture po programu, možnost brezplačne izposoje kompletne feratarske opreme, pomoč pri gibanju na zahtevnejših terenih, osebno svetovanje, spoznavanje novih gorniških terenov ter prijetnega druženja.

Dodatni stroški: prehrana, pijača, spust z gondolo z Dachsteina (cca. 27€) in gondola na goro Katrin ter ostali nepredvideni stroški. Potrebna oprema: udobna športna oblačila, nizki pohodniški čevlji, gorniška oblačila, oprema za feratanje (plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada), rokavice za feratanje, prva pomoč, topla kapa in rokavice, pohodne palice (po želji), sončna očala, čelna svetilka, kopalke.

Prijave in informacije: Zaradi rezervacije mesta na potepanju so možne samo pisne prijave (mail, fb, sms) s plačilom akontacije v višini 100€ do zasedbe prostih mest. Število udeležencev je zaradi kakovosti izvedbe omejeno, zato prosimo, da pohitite s prijavami.

Povezava za prijavo: www.drustvo-stratus.SI

Podatki za nakazilo:
Alpsko društvo Stratus
Gosposvetska 51, Maribor
BANKA: Delavska Hranilnica d.d.
Swift koda banke: HDELSI22 Sklic:99
Račun: SI56 6100 0000 9449 505 / s pripisom "TABOR Dachstein 2022“

Info:
040 648 444
drustvo.stratus@gmail.com

PS:
KOMPLETNO - CELOTNO feratarsko opremo si je mogoče BREZPLAČNO izposoditi na Alpskem društvu Stratus ob prijavi.

Vljudno vabljeni!
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22156 28. 9. 2023