PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


11. 9. 2022 / Pohod

KOZJANSKO

Vrsta dogodkaPohod
Kdaj11. 9. 2022 07,00
Traja do11. 9. 2022 (1 dni)
DruštvoPlaninsko društvo Zavod za zdravstveno varstvo Celje
OrganizatorPD ZZV CELJE
Vodnik / kontaktJanez, tel. 041/494 530
PrijaveJANEZ, tel. 041/494 530
InformacijeJanez

PD ZZV Celje vabi na

POHOD   PO   OBRONKIH

KOZJANSKEGA 

              v nedeljo, 11. SEPTEMBRA 2022, ob 7. uri na Glaziji

Odhod posebnega avtobusa iz Sl. Konjic ob 6.15 uri, ki nadaljuje  mimo Vojnika, Sp. Hudinje, Nove vasi do Glazije, kjer bo ob 7.00 uri, v Žalcu pa ob 7.10 uri. Od tu nas pot popelje skozi Šentjur, mimo Gorice pri Slivnici do Loke pri Žusmu.

 

Tukaj se prične naš pohod po obronkih Kozjanskega, kjer se povzpnemo po zmerno naporni poti na Rudnico in jo prečkamo iz zahoda proti vzhodu nad Olimjem. Iz Rudnice se spustimo proti Jelenovemu grebenu - turistični kmetiji Ježovnik. Pot je zložno razgibana in nas vodi malo pod vrhom Rudnice po kolovozu in gozdni poti. Za omenjeno pot bomo potrebovali okoli štiri ure in pol zmerno naporne hoje.

Iz Rudnice imamo razgled nad južnim delom Kozjanske kotline, na zahodu se vidijo Kamniško Savinjske Alpe, vzhodno od njih je Paški Kozjak in dalje Pohorje, Konjiška gora v nadaljevanju pa se vidi Boč in Donačka gora, preko Sotle pa se vidi še Hrvaško Zagorje. Južno od Rudnice je pred nami Šmarska kotlina, na zahodu je Savinjska kotlina.

 

Na zaključku poti, pri turistični kmetiji Ježovnik, je možen nakup hrane ( tudi topli obrok ) in pijače, ter nakup suho mesnih jelenjih specialitet. Možen je tudi ogled farme jelenov.

Ob odhodu iz Jelenjega grebena, bomo šli mimo obrata proizvodnje čokolade in prve lekarne na Balkanu v samostanu Olimje, kjer je možen ogled lekarne in nakup raznih zelišč in čajev.

 

Za pohod potrebujete oblačila primerna letnemu času in visoko pohodno obutev. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možno pa jo je dobiti tudi na Turistični kmetiji Ježovnik. Poleg vseh obveznih dokumentov so potrebne zaščitne maske v avtobusu.

 

Prispevek za lastne stroške je 18€.

Organizator pohoda Janez 041 494 530.

 

Pridružite se nam na Kozjanski poti.

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22283 22. 7. 2024