PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


3. 12. 2022

POT Borovnica

Kdaj3. 12. 2022
DruštvoPlaninsko društvo Borovnica
MDOMDO PD Notranjske
KomisijaMladinska komisija
Zbor udeležencev: v soboto, 3. 12. 2022 ob 8.30 pri lovskem domu pod Rakitno. Parkirno mesto je pri lovskem domu. Tekmovanje bomo predvidoma zaključili do 15.00.

Lokacija tekmovanja: širša okolica Gornjega Iga

Kategorije:
• A - učenci do vključno 6. razreda osnovne šole
• B - učenci do vključno 9. razreda osnovne šole
• C - srednješolci (do vključno 20 let)
• D - člani (od 18 let)
• E - starejši (od 45 let)
• F - družine (najmanj eden od staršev oz. starih staršev in otroci do vključno 9. razreda osnovne šole)
• G - odprta (manj zahtevna, primerljiva s kategorijo B)
• H - odprta (zahtevna, primerljiva s kategorijama Č in D)
• I - odprta (srednje zahtevna, primerljiva s kategorijo C)

Kategorije G, H in I so namenjene ekipam, ki ne bodo želele tekmovati v okviru orientacijskih lig. Tekmovanje bo potekalo v obliki teoretičnega in praktičnega dela, zajeta vsebina pa bodo lahko vprašanja iz snovi Planinske šole, orientacije, dodatne literature, varstva gorske narave, prve pomoči, kategoriji C in D pa tudi vrisovanje.

Ekipe lahko sestavljajo od 3 do 5 članov. Vsaka članica prinese 2 dodatni točki, 5 članska ekipa dobi dodatnih 10 točk in ekipa s samo 2 članoma dobi 10 negativnih točk.

Štartnina znaša 12 € na ekipo (vsak tekmovalec dobi sendvič in topel napitek).

Prijave zbiramo do ponedeljka 28. 11. 2022 na tel.: 051 493 037 (Ana Suhadolnik) ali na suhadolnik.ana@gmail.com (dosegljiva tudi za dodatne informacije). Ob prijavi navedite ime ekipe, kategorijo in število članov v ekipi.

Tekmovalo se bo po pravilniku, objavljenem na strani Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije. Uporabljali bomo karte DTK25. Vsi udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.

Oprema: Obvezna planinska obutev (gojzarji), kompas, pisalo, prva pomoč, planinska izkaznica oz. dnevnik mladega planinca z znamkico za tekoče leto (v nasprotnem primeru 10 negativnih točk). Za kategoriji C in D še geotrikotnik, ravnilo, šestilo in računalo. Priporočamo tudi mobilni telefon.

Organizator si v primeru zelo slabega vremena pridržuje pravico, da prestavi tekmovanje na drug datum. V tem primeru bodo vsi prijavljeni pravočasno obveščeni.

Vodja tekmovanja: Jernej Suhadolnik
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22367 15. 7. 2024