PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


10. 12. 2022 / Izlet

V neznano

Vrsta dogodkaIzlet
Kdaj10. 12. 2022
DruštvoPlaninsko društvo Radovljica
MDOMDO PD Gorenjske
PD Radovljica v soboto, 10. 12. 2022, organizira planinski Izlet v neznano.

Zbor
udeležencev: glavna avtobusna postaja v Radovljici ob 6.20, odhod ob 6.30Organiziran bo skupni prevoz z avtobusom do izhodišča.

Cena
pohoda: 23 €+ 16€ = 39 eur. (Vključeno je vodenje, zavarovanje, avtobusni prevoz, ogledni zaključek + kosilo)

Opis ture
: Ob prihodu se posladkamo z domačimi dobrotami, spijemo kavo, ter si ogledamo največje mojstrovine slovenske tradicije, ki so v ponos celotnemu narodu. Ni drugega mesta, ki bi jih lahko predstavil na tako čudovit način. Nato se skupaj podamo na pohod, ki nam bo odpiral čudovite poglede na mehkobnost pokrajine, na vse strani se odpirajo sami slikoviti razgledi in vpliv človeka na okolico. Podoba dolin in blago vzpenjajočih se gričev, gozdovi, zaplate njiv prepletajočih se z zelenimi travniki, zvoniki cerkva in modrina neba. Povzpnemo se do najvišje razgledne točke, ki nas nagradi z najlepšim razgledom, nato pa se z avtobusom odpeljemo na skupno (pozno) kosilo, z zaključkom in veselim druženjem.

Lahka pohodna pot
, primerna za vse pohodnike s primerno kondicijo.

Čas hoje: cca. 4,5 h. Višinska razlika: 322m.

Oprema: primerna oblačila in obutev za hojo v hribe (priporočljivi so visoki čevlji, ki ne premočijo), pohodne palice, pijača, hrana, osebni komplet prve pomoči (obliži..), osebni dokument, zdravstvena kartica, potrjena PZS izkaznica.

Vodnici: Nina Žvegelj in Polona Tomažin

Prijave: Nina Žvegelj, tel.: 041 664 892, Polona Tomažin, tel: 040 440 736, E-pošta:  zvegelj.nina@gmail.com (do ponedeljka, 5.12.2022). Prijave zbiramo do zapolnitve mest!
 
Izlet bo organiziran V VSAKEM vremenu!
 
*prosimo za prijavo udeležencev, z resno namero udeležbe pohoda (zaradi rezervacije gostilne, skupnega kosila in zaključka)
 

Lep planinski pozdrav, še zadnjič v letošnjem letu!

Vodniški odsek, PD Radovljica
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22379 19. 7. 2024