PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


23. 4. 2023 / Turnokolesarska tura

Turnokolesarski izlet v Grobničke Alpe – planinski dom Hahlić (1100 m)

Vrsta dogodkaTurnokolesarska tura
ObmočjeHrvaška
Kdaj23. 4. 2023 9
Traja do23. 4. 2023 (1 dni)
Zborno mestoHrvaška, Podkilavac
DruštvoPlaninsko društvo Ljubljana-Matica
OrganizatorPD Ljubljana-Matica
Vodnik / kontaktRenato Andrejčič
Prijavedo četrtka 20.4.2023 v informacijski pisarni društva (01/2312645, info@pd-ljmatica.si) ali osebno pri vodniku (renato.andrejcic@gmail.com)
Informacijehttps://www.pd-ljmatica.si/dogodek/turnokolesarski-izlet-grobnicke-alpe/
Primernostza vse z ustrezno kolesarsko kondicijo, ki so vajeni strmejših tur po makedamu in stezah z občasnim potiskanjem kolesa
Višinska razlika1000 m n.v., 26 km
Trajanje/dolžina5 h vožnje
Način prevozalasten
Oprema / dokumentipolno vzmeteno gorsko kolo s profiliranimi gumami (ni primerno za treking in električna kolesa), kolesarska čelada in ostala kolesarska zaščitna oprema (priporočljivi so ščitniki za kolena in komolce), rokavice, vetrovka, rezervna zračnica, potrjena planinska izkaznica in osebni dokument (prečkanje meje)
Zborno mesto: Hrvaška, Podkilavac, parkirišče na koncu vasi za pohodne poti na planinski dom Hahlić, https://goo.gl/maps/BSrF1jQvUEeVeCmx5
 
Ob 9-ih se dobimo na začetku planinskih poti in makedamskih cest, ki se povzpenjajo proti Grobničkim alpam v vasici Podkilavac. Prvo polovico vzpona proti planinskemu domu Hahlić bomo premagovali po makedamski cesti, potem bo sledila lepa gozdnata prečka proti staremu kolovozu proti Hahliću, ki pa je z leti postal vedno bolj gruščnat in težaven za vožnjo, tako da bomo večji del tega zadnjega vzpona odhodili potiskajoč kolesa. Trud bo poplačan z lepimi razgledi iz bližnje Ćunine glave in okrepčilom pri planinski koči, ki je ob vikendih odprta in je priljubljeno izhodišče za pohodnike iz Rijeke. Spočiti bomo nadaljevali malo gor malo dol vse do razglednega grebana nad Mudnim dolom. Sledil bo spust po poteh na razglednem grebenu in kasneje po gozdnih poteh in kolovozih nazaj vse do našega izhodišča.
 
Težavnost vzpona: (po Peternujevi lestvici V4, težavnost spusta S4), po novi lestvici S1
S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost.
V primeru slabega vremena bo tura odpovedana.
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22703 15. 7. 2024