PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


13. 5. 2023 / Izlet

Mladinski izlet po Domžalski poti spominov

Vrsta dogodkaIzlet
ObmočjePosavsko hribovje
Kdaj13. 5. 2023
DruštvoPlaninsko društvo Domžale
MDOMDO PD Kamniško-Bistriškega območja

Planinski dom na Uštah (658 m) – Moravče - Limbarska  gora (773 m) – Golčaj (690 m)

Na izlet so vabljeni vsi otroci, ne glede na šolo, ki jo obiskujejo.

Zbor
V soboto, 13. 5. 2023, ob 8.30,  v Preserjah pri Radomljah pred šolo - stari del in 8.45 v Domžalah na parkirišču v športnem parku Domžale (pri bazenu). Organiziran prevoz. 
 
Konec izleta
Izlet bomo končali ob 16.45 pred OŠ Preserje pri Radomljah in ob 17.00 v Domžalah na parkirišču v športnem parku.  
 
Opis poti
Do planinskega doma na Uštah  se peljemo z avtobusom. Od tam pa se peš podamo čez travnik v gozd po markirani poti, sestopimo in pot nadaljujemo mimo kapelice do kanala Drtijščice, ki nas pripelje najprej do Moravč, nato pa v Serjuče, kjer se pot spet začne vzpenjati ter nas pripelje z asfaltne ceste na kolovoz ta pa na gozdno pot proti Limbarski gori. Po planinski poti spet kmalu  pridemo do ceste, nato pa po asfaltirani cesti vse do vrha Limbarske gore. Z Limbarske gore pot nadaljujemo navzdol čez travnik mimo kmetije na cesto. Na razcepu sledimo smerokazu proti Golčaju. Nato po grebenih in dobro označeni poti na vrh Golčaja. Na poti bomo zbirali žige. Sestop v Blagovico. Skupni čas hoje 3 ure in pol.
 
Vreme
V primeru dežja bo izlet prilagojen vremenskim razmeram.
 
Obvezna oprema
Gojzarji, nahrbtnik, jakna ali tanjša bunda, udobne dolge hlače, pulover, kapa, rezervno perilo, malica in pijača - 1l, kos izolacijske podloge za sedenje na tleh (armafleks), robčki, obliži, vrečka za smeti, dnevnik Mladega planinca (če ga imaš) in dnevnik žigov DPS.
 
Cena izleta je 10 evrov. S seboj imajo lahko tudi nekaj denarja za priboljšek v gostišču.
 
Prijave
Pošljite do vključno srede, 10. 5. 2023, na e-naslov angelina.bolta@guest.arnes.si. Ob prijavi naj bo navedeno: ime in priimek otroka, osnovna šola, razred in GSM starša.
 
Vodja izleta in informacije: Angelina Bolta (041 384 854), mentor planinske skupine.

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22716 22. 6. 2024