PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


10. 6. 2023

Kepa

Kdaj10. 6. 2023
DruštvoPlaninsko društvo Radovljica
MDOMDO PD Gorenjske

KEPA 2143 m

 

 

PD Radovljica v soboto, 10. 6. 2023, vabi na planinski pohod na Kepo.

 

Kepa je razgledna gora v zahodnih Karavankah, ki se nahaja na mejnem grebenu med Slovenijo in Avstrijo. Z vrha, na katerem se nahaja križ, se nam odpre lep razgled, ki seže vse od bližnjih Julijskih Alp, prek Karnijskih Alp do Visokih in Nizkih Tur v Avstriji.

 

Odhod: iz avtobusne postaje v Radovljici ob 7. uri.

 

Izhodišče : Erjavčev rovt

 

 

 

S parkirišča, ki se nahaja ob manjšem umetnem jezeru, bomo zagrizli v strmo pobočje, ki ne popusti vse do označenega razpotja pri studenčku Koritec. Od tu se bomo nadaljevali proti zahodu do grebena, kjer se bodo začeli odpirati prelepi pogledi na Julijske Alpe. Prečili bomo strma travnata pobočje pod vrhom Gubna. V nadaljevanju postane pot zahtevnejša in sledi prečenje izpostavljene grape, v pomoč nam bodo tudi varovala. Nato bomo sledili grebenu pod pobočjem Dovške Male Kepe do vrha Kepe. Vrnili se bomo po isti poti.

 

Višinska razlika: 1200m

 

Čas hoje: 8 – 9 ur

 

Zahtevnost: zahtevna označena pot

 

 

Prevoz: lastni osebni avtomobili (se bomo porazdelili po avtih)

 

Cena pohoda: 10 eurov(vključuje vodenje in zavarovanje)

 

Vodnika: Tanja Menegalija, Milan Kos

 

Obvezna oprema: primerna obutev in oblačila, čelada, gorniške palice (če ste vajeni hoditi z njimi), zaščita za sonce, osebni komplet prve pomoči (obliži…), hrana in zadostna količina pijače ter potrjena izkaznica PZS za tekoče leto

 

 Prijave in dodatne informacije: Tanja Menegalija, tel. 031 655 691, e-pošta: tanja.menegalija@gmail.com, do srede, 7. 6. 2023, do19.ure. Ob prijavi navedite kontaktne podatke: e-pošto in telefonsko številko.

V primeru slabega vremena tura odpade.


https://www.pzs.si/koledar.php?pid=22751 16. 7. 2024