PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Mont Blanc - 1 : 50.000

 
Avtor: Kompass

Šifra: 9783850264976

Teža: 218,00 g.

Skupina: ZEMLJEVIDI - Avstrija, Italija, Švica, Francija

Cena:11,99 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Osrednje območje zemljevida predstavlja masiv Mont Blanc z istoimenskim najvišjim vrhom Alp. Predstavljeno območje se razprostira čez tromejo Italije, Francije in Švice in poleg montblanškega masiva zajema tudi Grand Combin in Aig. Du Belvédère.

Večja naselja, predstavljena na zemljevidu, ki predstavljajo izhodišča za vzpone in ture so Aosta, Courmayeur, Chamonix, Argentière, Liddes, Valpelline, Gignod, Etroubles, Les Champieux, Les Contamines-Montjoie, St-Gervais-les-Bains ter številne ostale vasi in manjša mesta v dolinah pod Mont Blanom. Večina jih poleg gorniških doživljanj ponuja tudi številna ostala športna udejstvovanja, vključno s pozimi prevladujočem alpskim smučanjem.

mont_blanc__1_

mont_blanc__2_

Zemljevidu priložen manjši vodnik je sestavljen iz več sklopov. Z njegovo pomočjo bo prav vsak našel nekaj zase, saj vodnik predstavi nekaj najpriljubljenejših aktivnosti za ljubitelje adrenalinskih športov, za željne aktivnega športnega preživljanja prostega časa, za otroke ter dejavnosti za deževne dni. Poleg tega so v večjem merilu predstavljena naslednja naselja z okolico: Argentière, Chamonix, St-Gervais-les-Bains, Courmayeur in Aosta. Vodnik je napisan v italijanskem, nemškem in angleškem jeziku.

Izdajatelj: KOMPASS
https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=233 4. 7. 2020