PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Kako pred odhodom v tujino poskrbimo za primerno zdravstveno zavarovanje?

Zavarovanje v okviru članstva PZS zajema stroškov bolnišničnega zdravljenja v primeru reševanja v tujih gorah. Za druge potencialne zdravstvene težave v tijini, se pred odhodom v tujino pozanimajte glede sistema kritja v državi kamor ste namenjeni. V državah članicah EU in EGP, Švici, Hrvaški, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori ter Avstraliji, lahko uveljavljate pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, v drugih državah lahko stroške zdravljenja naknadno refundirate pri Zavodu za zdravstveno varstvo Slovenije.

Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja oz. s konvencijskim potrdilom naročite vsaj 4 dni pred odhodom. Več o naročilu in pravicah v posamezni državi si lahko preberete na spletni strani ZZZS.

Glede na izbrano destinacijo in potrebe so na voljo tudi dodatna turistična komercialnega zavarovanja. Člani PZS lahko za letno premijo 43,68 € (oz. 103,04 € za družinski paket) zavarujejo z zavarovanje za tujino z asistenco, ki zajema tudi športne aktivnosti v tujini.

https://www.pzs.si/faq.php?pid=25 9. 8. 2020