PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Novi koronavirus - ukrepi in priporočila PZS

 


Preklic splošne epidemije je preklican (UL 68/2020) začne veljati v petek, 15. maja, uporablja pa se od 31. maja.Splošni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 
ostajajo aktualni, ne glede na preklic splošne epidemije! 


s_knjigo_v_gore_s     mala_sola_planinstva_v

ZA OBISKOVALCE GORSKEGA SVETA

Priporočila PZS po preklicu epidemije koronavirusa [18. maj]
Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in športnih dvoranah, ostale dejavnosti v gorskem svetu ter ob obisku planinskih koč po preklicu epidemije koronavirusa.Priporočila PZS ob sproščanja ukrepov ob epidemije koronavirusa [30. april]
Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in na balvanih ter ostale dejavnosti v gorskem svetu v času sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa. Priporočila veljajo od 30. aprila 2020 in do spremembe.
Zaprte planinske poti zaradi novega koronavirusa
Na pobudo civilne zaščite ali odredbe občin je bila do nadaljnjega prepovedana uporaba določenih planinskih poti, v nekaj primerih celo vseh poti na območju posameznih občin.
Sproščanje omejitev za planinske koče, plezalne dvorane in društvene aktivnosti
Od 18. maja je dovoljeno prenočevanje in strežba v planinskih kočah. 25. maja se sprostijo omejitve na področju športne vadbe in drugih društvenih aktivnosti (izleti, usposabljanja, plezalni kroški, ...).
Planinska trgovina in včlanjevanje le preko spleta
Včlanjevanje je mogoče preko spletnega portala clanarina.pzs.si. Planinska trgovina je zaprta, izdelke iz naše ponudbe lahko v času zaprtja naročite v naši spletni trgovini.
 

Takoj, ko bo mogoče, bodo planinske koče spet odprle vrata, postorili bomo najnujnejše na planinskih poteh in odprli plezališča.


ZA PLANINSKA DRUŠTVA IN KLUBE


Priporočila za registrirane športnike in strokovne delavce v športu za izvajanje organizirane vadbe
Odlok o pogojih za izvajanje športne vadbe za registrirane športnike in organizacijo športnih tekmovanj dovoljuje trening športnih plezalcev, alpinistov ter tekmovalnih turnih smučarjih in lednih plezalcev na prostem in na/v športnih objektih, ki niso sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov. Delo/treningi v alpinističnih šolah so dovoljeni, če so vanje vključeni registrirani športniki.Plačilo najemnin za uporabo športnih objektov v času epidemije

Priporočila Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS - ZŠZ) v povezavi s plačilom najemnin za uporabo športnih objektov v času epidemije novega koronavirusa.

Podaljšan rok oddaje letnih poročil društev na AJPES

Državni zbor je 19. 3. sprejel Zakon o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, ki določa, da morajo društva letna poročila oddati na AJPES najkasneje do 31. maja 2020.Spremembe v delovanju strokovne službe PZS
Do nadaljnjega zaposleni v strokovni službi PZS delo opravljajo od doma. Društva, posameznike člane PZS ter poslovne partnerje prosimo, da nas kontaktirate prek elektronske pošte.

Prikaži več >>   

koronavirus_sum


koronavirus_umivanje


koronavirus_kaselj


koronavirus_maske_2


klicaj_40px Zanesljive informacije v zvezi z novim koronavirusom na brezplačni telefonski številki 080 14 04.

https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=253 4. 7. 2020