PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Novi koronavirus - ukrepi in priporočila PZS

 


Preklic splošne epidemije velja od petka, 15. maja 2020.Splošni ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 
ostajajo aktualni.


ZA OBISKOVALCE GORSKEGA SVETA

Priporočila PZS po preklicu epidemije koronavirusa [18. maj]
Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in športnih dvoranah, ostale dejavnosti v gorskem svetu ter ob obisku planinskih koč po preklicu epidemije koronavirusa.Priporočila PZS ob sproščanja ukrepov ob epidemije koronavirusa [30. april]
Priporočila Planinske zveze Slovenije za hojo po planinskih poteh, zavarovanih plezalnih poteh, turno kolesarjenje, turno smučanje, alpinizem, športno plezanje v plezališčih in na balvanih ter ostale dejavnosti v gorskem svetu v času sproščanja ukrepov zaradi epidemije koronavirusa. Priporočila veljajo od 30. aprila 2020 in do spremembe.
 


ZA PLANINSKA DRUŠTVA IN KLUBE


Priporočila za registrirane športnike in strokovne delavce v športu za izvajanje organizirane vadbe
Odlok o pogojih za izvajanje športne vadbe za registrirane športnike in organizacijo športnih tekmovanj dovoljuje trening športnih plezalcev, alpinistov ter tekmovalnih turnih smučarjih in lednih plezalcev na prostem in na/v športnih objektih, ki niso sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov. Delo/treningi v alpinističnih šolah so dovoljeni, če so vanje vključeni registrirani športniki.


 

koronavirus_sum


koronavirus_umivanje


koronavirus_kaselj


koronavirus_maske_2


klicaj_40px Zanesljive informacije v zvezi z novim koronavirusom na brezplačni telefonski številki 080 14 04.

https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=253 23. 9. 2020