PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Cici dnevnik

Avtor:

Šifra:

Teža: 50,00 g.

Skupina: DNEVNIKI - Slovenija

Cena:0,00 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Znak programa Ciciban planinec je Cici markacija, ki s svojo živostjo in neposrednostjo predstavlja prvi stik z gorami, vabi nas v naravo in je hkrati zanesljiva vodnica otrokom in njihovim staršem (družinsko gorništvo je v tej starostni skupini še posebej razširjeno). Markacija je eden temeljnih simbolov slovenskega gorništva, zato z njegovo navezavo utrjujemo tudi tradicijo planinskega izročila.

Cici dnevnik je namenjen predšolskim in osnovnošolskim otrokom do vključno 7. leta starosti.  Program vsebuje tudi priznanja, ki so predvsem dodatno motivacijsko sredstvo udeležencem za dosego ciljev programa. Cicibani lahko osvojijo nalepko markacije, Gorskega apolona, Clusijevega svišča, knjižico Ciciban v gorah in spominsko diplomo.

Dnevnik je razdeljen na tri sklope: na članski, tekmovalni in spominski del. Članski del uvede prostor, v katerega lastnik ali lastnica dnevnika prilepi svojo portretno fotografijo. Nato sledijo osebni podatki. Tekmovalni del dnevnika omogoča beleženje podatkov in vtisov o posameznem izletu. Temu sledijo besedilne ali likovne vsebine (naloge, napotki). Spominska beležka je namenjena dnevniškim zapisom o izletih, ki jih lastnik ne uvrsti v tekmovalni del. Gre torej za beleženje presežka izletov, ki ga lahko podkrepimo z žigom, opisom cilja, datumom …

 

Izdajo dnevnika financira Zavod za šport Republike Slovenije Planica, zato so dnevniki brezplačni. Naročnik plača zgolj strošek poštnine.

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=277 5. 4. 2020