PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Dodatne ugodnosti članstva

KAJ DODATNEGA VAM ČLANSTVO V PD ŠE PRINAŠA?

portal_clanarina_570_pxi

DEJAVNOSTI ZA MLADE IN NAJMLAJŠE

Za najmlajše izvajamo programa »Ciciban planinec« in »Mladi planinec« ter dejavnosti v mladinskih odsekih in skupinah. Za starejše mladince in študente imamo zanimive programe, prilagojene tej starosti, za varno obiskovanje planin in gora, za športne aktivnosti in bivanje v naravi, za spoznavanje in varovanje narave.

SKUPINSKI IZLETI IN ODPRAVE

Organiziramo zahtevnejše izlete, potovanja, trekinge in druge zanimive dejavnosti, doma in izven Slovenije. Udeležite se lahko izletov drugih PD in organizatorjev. Njihove prireditve najavljamo v Planinskem kažipotu, ki ga lahko dobite pri vseh PD, ter v koledarju dogodkov in aktivnosti na spletnem mestu PZS.

VARNE POTI, NOČITVE IN PLANINSKA OSKRBA

Več kot 10.000 kilometrov markiranih in označenih planinskih in veznih poti po slovenskih Alpah, sredogorju in predgorju, skrbno vzdržujejo naši neutrudni markacisti. V 178 planinskih kočah, domovih in zavetiščih zagotavljamo planinsko oskrbo in prenočevanje na več kot 6000 ležiščih.

ŠOLANJA, PREDAVANJA, TEČAJI


V PD organiziramo planinske, športnoplezalne in alpinistične šole, seminarje, predavanja in več kot 60 različnih tečajev pod skrbnim vodstvom izšolanih in izurjenih inštruktorjev. V zimskih in letnih razmerah boste spoznali vse, kar potrebujete za varno pot v gore in vrnitev domov.

PLANINSKO IN POPOTNIŠKO BRANJE

Planinska založba PZS
izdaja številne zanimive edicije, strokovno literaturo, vodnike, zemljevide in literarna dela. Postanite naročnik najstarejše slovenske planinske revije Planinski vestnik, ki vsak mesec prinaša veliko zanimivega branja, nasvetov in predlogov. Na spletnih straneh pa si lahko ogledate tudi informativno glasilo planinske organizacije Obvestila PZS.

VODNIKI IN INŠTRUKTORJI

Preko 2000 planinskih in turnokolesarskih vodnikov, mentorjev planinskih skupin, inštruktorjev planinske vzgoje, trenerjev in inštruktorjev športnega plezanja, alpinističnih inštruktorjev in drugih specializiranih strokovnih kadrov, ki so vključeni v delo društev in klubov, omogoča izvajanje kvalitetnih programov v gorah.

VARNOST V GORAH IN ZAVAROVANJE

Pri aktivnostih v gorah lahko pride do nesreče. Vaša varnost je odvisna od strokovnosti in odgovornosti, s katero se teh aktivnosti lotevate, pri čemer vam bo članstvo v PD v veliko pomoč. Če pa se vendarle kaj zgodi, je PZS za svoje člane poskrbela, da so ti pri izvajanju planinske dejavnosti nezgodno zavarovani 24 ur dnevno in skozi vse leto.
https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=28 15. 8. 2022