PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Biokovo - 1 : 25.000

 
Avtor:

Šifra:

Teža: 90,00 g.

Skupina: ZEMLJEVIDI - Hrvaška

Cena:5,50 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Planinski zemljevid Biokovo - 1 : 25.000 zajema območje Naravnega parka Biokovo (Park prirode Biokovo) ter manjšega območja okoli njega. Na karti tako najdemo obmorska naselja Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora in Kraj, v notranjosti pa tudi naselja Zadvarje, Grabovac in Zagvozd ter številne manjše vasice in zaselke.

Na predstavljenem območju se lahko po planinskih poteh povzpnete na številne vrhove in razgledne točke biokovskega pogorja kot so Šćirovac (Miletnjak), Sv. Jure, Vošac, Sv. Roko, Sv. Ilija in drugi. Izhodišča številnih poti so prav v obalnih turističnih naseljih (Gornji Kričak, Baška Voda, Makarska, Tučepi). Med njimi boste našli tudi nekaj planinskih koč in bivakov.

Široka mreža planinskih poti se ne razprostira zgolj na relaciji izhodišče-cilj. Številni vrhovi, cerkvice, planinske koče in naravne znamenitosti so med seboj povezani s planinskimi potmi. Tako lahko Biokovo prehodite tudi po dolgem in ne le po čez.

Poleg standardnih vsebin planinskih zemljevidov je na planinski zemljevidu Biokovo - 1 : 25.000 označena tudi športna (kolesarske poti, padalska vzletišča), turistična (hoteli, kampi, gostišča, bencinski servisi) in javna (postajališča javnega potniškega prometa, pošta, ambulante) infrastruktura.

Izdajatelj: Hrvatska gorska služba spašavanja

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=340 7. 4. 2020