PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Planinska spalna rjuha – večja (220 cm)

 
Avtor:

Šifra: 3 830057 330112

Teža: 340,00 g.

Skupina: TEKSTILNI IZDELKI

Cena:19,50 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Planinske koče so že samo zaradi svoje lege v planinskem okolju vir določenih negativnih vplivov na gorsko okolje. Zato vam ponujamo izdelek, s katerim lahko bistveno pripomorete k zmanjšanju obremenitve okolja. To lahko storite z uporabo spalne rjuhe.

spalna_rjuha_bodi_eko_bodi_faca Pranje posteljnine oz. njen transport v dolino namreč zahteva relativno velike količine vode in posledičnih odplak, ki nastanejo pri pranju perila in ki jih v občutljivem gorskem okolju težko shranimo in transportiramo v dolino. Tudi sam transport umazane posteljnine v dolino je za koče velik strošek, predvsem pa zaseda del tovornih kapacitet, ki bi jih lahko uporabili za transport hrane, pijače in ostalega materiala. Tako lahko trdimo, da ima gorska posteljnina relativno velik ogljični odtis.

Zato vas pozivamo, da z uporabo lastne posteljnine ali spalne rjuhe prispevate k ohranjanju neokrnjene gorske narave. Sledi še podatek, da vas v večini koč pri uporabi spalne rjuhe ali lastne posteljnine nagradijo z določenim 
popustom, oz. vam v nasprotnem primeru zaračunajo uporabo rjuh.

Spalna rjuha je v celoti izdelana iz kvalitetnega bombaža, ki omogoča prijeten občutek in kvaliteten spanec. V predelu glave ima všit poseben žep v katerega vstavimo vzglavnik. Priložena je tudi manjša bombažna vrečka primerna za vsak nahrbtnik ter shranjevanje.Vzdrževanje in pranje spalne rjuhe je enostavno - peremo jo lahko v pralnem stroju ob normalnih nastavitvah za pranje bombažnih oblačil.

Dimenzije: 220 cm x 75 cm (na voljo je tudi manjša spalna rjuha - 180 cm x 75 cm).

Teža: 340 g
https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=356 1. 10. 2020