PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


V naravo

Avtor: Zveza tabornikov Slovenije

Šifra:

Teža: 264,00 g.

Skupina: STROKOVNA LITERATURA

Cena:11,63 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Priročnik V naravo vsebuje praktične nasvete za gibanje, bivanje in prehranjevanje v naravi. Razdeljen je v tri tematske sklope:
  • naravno okolje;
  • gibanje, bivanje in prehrana v naravi;
  • kaj pa, če ne gre vse po načrtu?
     
V prvem delu je predstavljena narava v povezavi s človekom: odnos do narave, različni tipi krajine, zavarovane rastlin, glive in živali, podnebje in vreme. Skozi vsebino skušamo vzpostaviti spoštljiv odnos do naravnega okolja in predstaviti značilnosti, ki vplivajo na človekovo prisotnost v tem okolju. V drugem delu vstopimo v svet narave skozi različne dimenzije: od gibanja in bivanja do prehranjevanja v naravi. Pri gibanju je poudarek na opremi za različne dejavnosti in orientaciji.
 
Pri bivanju so predstavljeni osnovni pripomočki za bivanje v naravi, tehnike pionirstva ter ognji in ognjišča. Ti predstavljajo nekakšen zaključek ustvarjanja pogojev za bivanje in hkrati uvod v prehranjevanje v naravi. Pri prehranjevanju se ustavimo pri pitni vodi, užitnih rastlinah in pripravi enostavnejših jedi. Sledi predstavitev lova in ribolova.
 
V tretjem delu se posvetimo izrednim situacijam, ki nas privedejo do tega, da moramo poskrbeti za preživetje v naravi. Obravnavamo tako okoliščine, zaradi katerih pridemo v tako situacijo, kot tudi psihološke odzive ter korake preživetja in prve pomoči. Na koncu je predstavitev Zveze tabornikov Slovenije in abecedno kazalo, ki bralcu v priročniku pomaga poiskati določene pojme. Na voljo je tudi seznam literature za dodatno poglobitev znanja z omenjenih področij.

ZTS,2012
Obseg: 224 strani.
Dimenzije: 11,5 cm x 16,5 cm
https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=407 15. 7. 2020