PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Orientacija

Avtor: Zveza tabornikov Slovenije

Šifra:

Teža: 266,00 g.

Skupina: STROKOVNA LITERATURA

Cena:18,00 EUR

Cene vsebujejo DDV.

S potrebo po znanju orientacije kot veščine se pogosto srečamo pri gibanju po terenu, pri pohodništvu, kolesarjenju, tudi pri vožnji z vozili, plovbi ali letenju s padali, zmaji ali ultra lahkimi letali. Prav tako je orientacija pogost sestavni del različnih tekmovanj, kot osnovna ali zgolj kot dopolnilna veščina.

Priročnik je zasnovan v dveh delih: prva poglavja večinoma vsebujejo trajnejša vedenja in znanja, medtem ko so podatki in opisi, ki se hitreje spreminjajo, dodani v poglavjih v drugem delu in jih je mogoče ločeno obnavljati oz. nadomeščati z novo vsebino.

Kaj je orientacija?
Z orientacijo se srečamo takrat, ko zapustimo znano okolje, kjer se gibljemo avtomatično - brez premisleka. S pomočjo znanja, izkušenj, dostopnih podatkov o okolju in tehničnih pripomočkov lahko obvladamo tudi neznano okolje, tako da ves čas vemo, kje se nahajamo in znamo najti pot do izbranega cilja. Orientacija je torej sposobnost, da se znajdemo v neznanem okolju, pa naj bo to gozd, visokogorje, velemesto ali celo notranjost orientacijsko zahtevnega objekta, na primer velike stavbe ali podzemne jame.

»Orientacija je lahko uspešna le takrat, ko smo v vsakem trenutku našega gibanja z mislimi pri tehniki orientiranja, s prstom na karti ter s pogledom na terenu.«

ZTS, 2006

Obseg: 208 strani.
Dimenzije: 11,9 cm x 16,8 cm

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=408 3. 6. 2020