PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 19. oktober 2008, ob 0. uri

Evropsko prvenstvo Pariz 2008

Na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v Parizu se je končal finalni nastop v balvanskem plezanju za ženske. V ognju smo imeli dve železi in Natalija Gros si je z odličnim plezanjem (edina je preplezala vse štiri smeri) pred nabito polno dvorano Bercy priborila naslov evropske prvakinje. Naša druga predstavnica v finalu Katja Vidmar je bila na koncu prav tako odlična peta.

Poleg ženskih balvanov je bila na sporedu še končna odločitev v moški težavnosti. Nastop najboljših je žal minil brez nastopov naših. Klemen Bečan je z 9. mestom za las zgrešil nastop med osmerico, Matej Sova pa je končal na 12. mestu. Evrospki prvak je postal Španec Patxi Usobiaga.

Ob koncu evropskega prvenstva so podelili še medalje za najboljše v kombinaciji vseh treh disciplin (težavnost, balvani in hitrost). Zlata kolajna je pri ženskah šla v roke Nataliji Gros, ki je tako postala najuspešnejša tekmovalka tega prvenstva. Pri moških pa je Klemen Bečan osvojil bronasto kolajno.

Med drugimi je za odlične rezultate "tekmovalcem, trenerjem in vsem ostalim, ki se s trdim delom trudite za dosego tako visokih svetovnih dosežkov na področjih športnega plezanja" čestital tudi predsednik PZS Franci Ekar.

Bera slovenske reprezentance na pravkar končanem prvenstvu stare celine je tako izjemna in sicer so rezultati naslednji:

  1. mesto - Natalija Gros, balvani
  1. mesto - Natalija Gros, kombinacija
  2. mesto - Maja Vidmar, težavnost
  3. mesto - Mina Markovič, težavnost
  3. mesto - Klemen Bečan, kombinacija
  4. mesto - Natalija Gros, težavnost
  5. mesto - Katja Vidmar, balvani
  9. mesto - Klemen Bečan, težavnost
11. mesto - Klemen Bečan, balvani
12. mesto - Matej Sova, težavnost
47. mesto - Rok Klančnik, balvani
59. mesto - Blaž Rant, balvani

                                                                                 Tomo Česen


Več na spletni strani KŠP 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=4147 4. 12. 2021