PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 13. februar 2009, ob 0. uri

44. podelitev Bloudkovih priznanj

Na 44. podelitvi Bloudkovih priznanj za leto 2008 sta priznanje prejela tudi poznana in delovna planinca: Adi Vidmajer in Stane  Simšič.

Med prvimi jima je čestital predsednik PZS Franci Ekar.


Adi Vidmajer je dobitnik največjega priznanja za življenjsko delo na področju športa. Predlagatelja sta bila: Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec in Zveza športnih društev Žalec.

Ob športnih zaslugah in dosežkih je bil tudi vrhunski športnik v metanju kladiva, bil je kot profesor telovadbe odličen pedagog in tudi odličen organizator pri izgradnji športnih objektov.

Vse skozi je velik ljubitelj planinstva in je njegov delež za razvoj in delo v planinstvu izjemno velikega pomena. Na njegovo pobudo je bilo v letu 1972 ustanovljeno PD Prebold. Opravljal je vlogo predsednika MDO, bil aktiven na področju mladinskega planinstva še posebej, ko je bil izvoljen za podpredsednika PZS.


Stanislava Simšiča je predlagalo Društvo upokojencev Kamnik.

Kot je zapisano se je Stanetova športna pot pričela v letu1971 z aktivno vključitvijo  v delo planinskega društva Kamnik. Bil organizator številnih planinskih pohodov, izvajalec planinskih predavanj. V skoraj vseh osnovnih šolah je ustanovil planinske odseke. Po njegovi zaslugi ima PD Kamnik enega najboljših in najbogatejših arhivov v okviru PZS. Izjemnega pomena pa je tudi prizadevanje, da se kar največ upokojencev aktivno vključuje v  planinsko rekreativne kulturne aktivnosti.


Obema odlikovancema iskrene čestitke in smo veseli, da so bili predlogi za naše aktivne in zaslužne planince upoštevani.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=4264 24. 2. 2024