PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 7. julij 2009, ob 0. uri

Otvoritev razstave del udeležencev 30. slikarske kolonije Vrata 2009

PD Dovje-Mojstrana je v sodelovanju z Gornjesavskim muzejem Jesenice, v četrtek 2. julija 2009, v prostorih Liznjekove domačije v Kranjski Gori, pripravilo razstavo udeležencev letošnje slikarske kolonije Vrata 2009.

Letošnja kolonija je bila že trideseta po vrsti in v teh letih se jo je udeležilo preko devetdeset slikarjev. Najbolj zvestim udeležencem se je PD Dovje-Mojstrana oddolžilo s podelitvijo svečanih znakov društva in priznanj, predsednik društva Miro Eržen pa je poudaril pomen kolonije ne samo za razvoj društva na kulturnem področju, pač pa tudi za negovanje in ohranjanje pristnih vezi med udeleženci, ki so se stkale v vseh teh letih.

Razstavo je odprl predsednik Planinske zveze Slovenije mag. Franci Ekar, ki je izrazil zahvalo in priznanje tako slikarjem kot tudi PD Dovje-Mojstrana za negovanje te edinstvene planinske slikarske kolonije z željo, da se takšno sodelovanje nadaljuje tudi v bodoče.

Poleg slikarjev in drugih obiskovalcev, se je odprtja razstave udeležil tudi župan občine Kranjska Gora Jure Žerjav, v kulturnem programu pa je sodelovala citrarka Danica Butinar iz Rateč.


Razstava bo odprta do meseca septembra.


                                                                                           Miro Eržen

https://www.pzs.si/novice.php?pid=4451 6. 3. 2021