PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca

Avtor: Jože Drab

Šifra: 9789616870184

Teža: 364,00 g.

Skupina: PLANINSKI VODNIKI - Slovenija

Cena:29,90 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Klasični vodnik po osrednjem slovenskem pogorju – na popolnoma prenovljen način!
 
Vodnik se osredotoča na severozahodni del Vzhodnih Julijskih Alp z opisi nekaterih najbolj znanih slovenskih vrhov, pa tudi nekaterih najbolj cenjenih kotičkov za iskalce gorske samote. Glavna junaka sta seveda najvišja, Mangart in Jalovec, družbo pa jima delajo razgledne Mojstrovke, grebeni Bavškega Grintavca in skalnate Ponce, v zaraščeno divjino pozabljeni Predelski Vršiči, remšendolske gore in skupina Ciprnika, samotni Pelci, Pihavci in skrivnostne strmine Loške stene.  

Tehnični podatki: 
  • 232 strani formata 130 mm x 210 mm;
  • integralna šivana vezava, polokrogel hrbet.
  • PZS, 2015 


Planinska zveza Slovenije pripravlja serijo enciklopedičnih vodnikov po Julijskih Alpah, v kateri sta že izšla vodnika Julijske Alpe: južni del in Zahodne Julijske Alpe. Izdana dela sistematično popišejo vse od najenostavnejših markiranih planinskih poti do zahtevnih brezpotij in celo lažjih plezalnih smeri. O celotnih Julijskih Alpah pa se lahko podučite ali se zanje navdušite v dodatnem uvodnem delu, ki je brezplačno dostopen na spletni strani julijci.pzs.si.

Vsa dela predstavljajo težko pričakovano in modernemu uporabniku prilagojeno prenovo legendarnega vodnika Julijske Alpe Tineta Miheliča. Pisci vodnikov,  izkušeni entuziasti, so vse opise preverili z lastnimi nogami in jih napisali tako za planince, ki delajo prve korake v gorski svet, kot za najbolj izkušene stezosledce in ljubitelje brezpotij ter normalnih pristopov na osamljene vrhove.
https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=494 18. 8. 2019