PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


/ Izlet

Kalška gora

Vrsta dogodkaIzlet
 

PLANINSKO DRUŠTVO BREŽICE

 vas vabi na turo na

KALŠKO GORO

Izlet bo vodil Franc Petelinc


 

Odhod bo v soboto, 4. julija 2009, ob 6 uri

s parkirišča pri Restavraciji Štefanič.

Zahtevnost poti: zmerno zahtevna neoznačena pot

Dolžina hoje: celotno pot bomo prehodili v 6 do 7 urah

Potrebna oprema: planinska obutev in topla oblačila, vetrovka, rezervno perilo, kapa, pohodne palice. Priporočljiva čelada

Prehrana: iz nahrbtnika in v Zoisovi koči na Kokrškem sedlu

Prijave : do srede, 1. julija 2009 pri Lauri Rueh v »Vrtnici« ali na mobi: 040 202 064

Prevoz: s kombiji


Tokratna pot nas bo vodila po prelepi neoznačeni poti nad Kamniško Bistrico. Izlet bomo pričeli pri balvanu Žagana peč, kjer se začne ozka neoznačena stezica, ki nas po strmem z grapami prepredenem terenu v dobri uri pripelje do preproste lovske koče. Od letošnje zime so nam v pomoč tudi številne oznake na drevesih, ki kazijo lepo, lahko sledljivo lovsko stezico. Na več mestih lahko uživamo v prelepih pogledih in spomladanskem cvetju. Kmalu nad kočo se svet spremeni. Gozd postane redkejši in ga kmalu zamenja rušje, ki se ga lahko skoraj v celoti izognemo. Ob poti lahko občudujemo ostenja in balvane ter Kalški greben in Kalško goro nad nami. Do vrha rabimo slabe štiri ure. Ko je lepo vreme nas poleg bogate favne in pomladnega cvetja razveseljujejo prelepi pogledi na Grintovce.

Do Zoisove koče se spustimo po označeni poti po zahodnem pobočju Kalške gore. V vrhnjem delu prečimo krajšo steno. V pomoč nam je tudi jeklenica in nekaj klinov. Pot kljub temu ni preveč zahtevna in ne predstavlja večjih težav. V slabi uri pridemo do koče. Preden pridemo do koče lahko v bližini občudujemo znamenitost Pasjo glavo.

V koči bomo imeli čas za kosilo in počitek. Čakata nas še slabi dve uri sestopa po običajni poti proti Koncu in Žagani peči. Izlet je lep zaradi zanimive, romantične poti, cvetja in čudovitih pogledov po kamniških planinah. 
   

OPOZORILO:

S prijavo udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo ture, da izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje in ima plačano letno članarino PZS.

Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika !

 

Želimo vam varno in srečno hojo in lep planinski dan!

https://www.pzs.si/koledar.php?pid=5019 16. 4. 2024