PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Planinski tabori – priročnik

 
Avtor: Skupina avtorjev

Šifra: 9789616156417

Teža: 306,00 g.

Skupina: STROKOVNA LITERATURA

Cena:15,00 EUR
Popust:-60,00 %
Tvoja cena:6,00 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Planinski tabori so pomemben del programa planinskih skupin oz. mladinskih odsekov v planinskih društvih. Po podatkih, s katerimi razpolaga Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije, preko 60 mladinskih odsekov vsako poletje organizira planinske tabore mladih planincev. Če k temu dodamo še preko 15 zimskih planinskih taborov, hitro predemo do številke, ki tudi v veliki civilno-družbeni organizaciji, kot je Planinska zveza Slovenije, nekaj pomeni.

Planinski tabori, letni ali zimski, so tisti del aktivnosti mladih, ki pritegnejo zaradi svoje raznovrstnosti. Skoraj je ni stvari iz planinstva, ki je ne bi mogli izvajati na planinskih taborih. In ravno zato se planinski tabori zelo razlikujejo tako po organizaciji kot tudi po vsebini.

Glavni namen priročnika je, da poskuša na različne načine predstaviti kar največ možnosti organizacije in izvedbe planinskih taborov. Vsak bralec bo sam presodil, kaj od zapisanega je možno uporabiti v posameznem mladinskem odseku oz. planinskem društvu. V nobenem primeru pa ni namen priročnika postavljati določene standarde na področju organiziranja in izvajanja planinskih taborov, saj je največji čar ravno v bogastvu različnosti.

Teža: 306,00 g.

PZS, 2002

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=54 8. 12. 2019