PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Julijske Alpe: južni del

Avtor: Andraž Poljanec

Šifra:

Teža: 371,00 g.

Skupina: PLANINSKI VODNIKI - Slovenija

Cena:29,90 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Vodnik Julijske Alpe: Južni del bralcu predstavi vse markirane planinske poti ter večino ostalih poti in stezic na območju med Jelovico in Polovnikom. Med njima se k nebu dvigujejo sredogorski vrhovi Ratitovca in Soriške planine, travnat in dolg greben Bohinjsko - tolminskih gora ter razčlenjena Krnska skupina. Z izjemo Jelovice in Polovnika, tod kraljujejo strme trave, ruševnata prostranstva in kraški podi. Na človeško neumnost in krvavo zgodovino pa nas opominjajo številni pomniki Soške fronte, Rupnikove linije in Alpskega zidu, ki sedaj predstavljajo le še zanimivo popestritev planinskih izletov, tur in pohodov.
pz_pzs_julijske_alpe_juzni_del_predlist 

Vodnik prekaljenega pisca Andraža Poljanca enako vestno in sistematično opisuje markirane planinske poti kot tudi še številčnejše neoznačene poti. Za vnete raziskovalce je pripravil tudi nekaj zahtevnejših sladkorčkov.

Za boljšo in lažjo pripravo in izvedbe izleta, ture ali turnega smuka priporočamo uporabo planinskih zemljevidov Bohinj - 1 : 25.000, Krnsko pogorje - 1 : 25.000 ali Triglavski narodni park - 1 : 50.000.

Tehnični podatki vodnika:
  • Obseg: 226 strani
  • Format: 130 mm x 210 mm
  • Integralna šivana vezava, polokrogel hrbet
  • PZS, 2016 


Planinski vodnik Julijske Alpe je sestavljen iz štirih zvezkov, enciklopedično posvečenih osrednjemu in južnemu delu Julijskih Alp, skupinama Mangarta in Jalovca ter Zahodnim Julijskim Alpam.

Izdana dela sistematično popišejo vse od najenostavnejših markiranih planinskih poti do zahtevnih brezpotij in celo lažjih plezalnih smeri. Opisana so vsa izhodišča s kratkimi opisi dostopov do njih, z GPS lokacijo in smermi, v katere se lahko od tam napotimo. Koordinate vseh točk v vodniku (izhodišča, koče, vrhovi) so navedene v uradnem slovenskem koordinatnem sistemu GRS80, ki pa je skorajda enak svetovno znanemu WGS84, katerega prikazujejo sodobne GPS-naprave.

Pisci vodnikov, izkušeni entuziasti, so vse opise preverili z lastnimi nogami in jih napisali tako za planince, ki delajo prve korake v gorski svet, kot za najbolj izkušene stezosledce in ljubitelje brezpotij ter normalnih pristopov na osamljene vrhove.

O celotnih Julijskih Alpah pa se lahko podučite ali se zanje navdušite v dodatnem uvodnem delu, ki je brezplačno dostopen na spletni strani julijci.pzs.si.
https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=554 25. 5. 2020