PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Plezalni vodnik Kraški rob

 
Avtor: Jurij Ravnik

Šifra:

Teža: 840,00 g.

Skupina: PLEZALNI VODNIKI - Slovenija

Cena:26,50 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Vodnik natančno, zabavno in informativno pokriva 20 plezališč z več kot 2600 smermi (Osp, Mišja peč, Črni Kal, Črnotiče, Risnik, Vipava, Vipavska Bela, Dolge Njive, Lijak, bolderišče Vitovlje, Napoleonica, Santa Croce, Costiera, Aurisina, Grotta Katerina, Sistiana, Doberdo in Val Rosandra).

pz_pzs-vodniki-plezalni-kraski_rob_3 (7)_1

Plezališča obdelana v starejših izdajah so na novo poslikana, ocene in linije so, vsaka smer pa je označena na foto skici, pogosto iz več kotov. Vodnik kombinira panoramske-drone fotografije od daleč z izjemno praktičnimi DOFAP fotografijami pogleda izpod stene, kar je situacija, ki jo kot plezalec tudi vidite, ko iščete smer. Smeri so za lažjo uporabo barvno kodirane po težavnostih.

Plezališča so do potankosti opisana - poleg praktičnih ikon za pregled vremenskih razmer, stila in varnosti plezanja, primernosti za obisk z otroki, so marsikje dodani zanimivi zgodovinski utrinki, plezalski nasveti ter vsebina o kulinariki in naravi. Objavljeni so intervjuji s pomembnimi plezalci ter anekdote in zabavne zgodbe za prosti čas. Ne smemo pozabiti na rest day odsek z namigi tipa »kod in kam, ko se ne pleza«.

Vodnik je oblečen v trpežno platnico s priročnim trakcem, ki bo prišel zelo prav. Vodnik je s 432 smermi namreč lepo rejen. V ceno vodnika je brezplačno vključena tudi aplikacija Vertical Life, s katero lahko na mobilniku dobite dostop do vseh plezališč iz vodnička - strah pred tovorjenjem težkega vodnička je tako odvečen.

Vodnik je v celoti dvojezičen, v slovenščini in angleščini, s kratkimi prevodi v nemščino, italijanščino, hrvaščino in francoščino.

Z nakupom športnoplezalnega vodnika Kraški rob podprete Projekt OSP!

 

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=572 3. 4. 2020