PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 18. april 2011, ob 0. uri

Odprtje Slovenjegoriške planinske poti

Drage planinke in planinci, ljubitelji pohodništva!

Sporočamo vam veselo novico, da bomo v soboto, 21. maja 2011, ob 10. uri, pri Puhovem muzeju v Sakušaku svečano odprli Slovenjegoriško planinsko pot.

Pot je dolga 93 kilometrov in poteka po Srednjih Slovenskih goricah ter delu Ptujskega in Dravskega polja. Prične se v najstarejšem slovenskem mestu Ptuju ter poteka čez Vurberk, skozi Trnovsko vas, Vitomarce, Juršince, Polenšak, Gorišnico in Markovce nazaj v Ptuj. Na poti je 12 kontrolnih točk z žigi, ki jih je treba odtisniti v dnevnik. Obstajata pa tudi posebna zloženka in vodnik z opisom poti in znamenitostmi krajev ob poti.

Vljudno vas vabimo na otvoritveni pohod, ki bo potekal po delu trase od Juršincev do Dominkove domačije v Gorišnici.

Program otvoritvenega pohoda:
Izpred železniške postaje Ptuj bo ob 8. uri odpeljal posebni avtobus v Juršince (prihod vlaka iz smeri Maribor, Ljubljana, Celje v Ptuj ob 7.56 in ob 6.45 iz smeri Hodoš, Murska Sobota, Ormož).
Pričetek otvoritvenega pohoda bo v središču Juršincev ob 9. uri.
Pohodnike bo pot vodila najprej mimo turistične kmetije Toplakovih in Herbersteinove kleti do Puhovega muzeja v Sakušaku, kjer bo ob 10. uri svečana otvoritev poti. Sakušak je rojstni kraj izumitelja in tovarnarja Janeza Puha. Pohod se bo nato nadaljeval do turistične kmetije Amur v Bodkovcih ter naprej na Polenšak. Sledil bo vzpon na Prerad ter zaključni del pohoda čez Zamušanski vrh do Gorišnice. Pri Dominkovi domačiji bo poskrbljeno za veseli zaključek pohoda.

Povratek v Ptuj bo z železniške postaje Zamušani z vlakom ob 18.45 uri v smeri Pragersko, Celje in Ljubljano, ali z vlakom ob 20.25, ki nadaljuje vožnjo v Maribor. V smeri proti Ormožu, Murski Soboti in Hodošu je odhod vlaka  zvečer ob 20.04.

Veselimo se vašega obiska!

PD Ptuj

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=5726 28. 5. 2023