PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 23. maj 2011, ob 0. uri

Slovesno odprtje planinske poti čez Ljubljanski grad ob Tednu gozdov

Planinsko društvo RTV Ljubljana in mestna občina Ljubljana bosta pod pokroviteljstvom Ljubljanskih mlekarn na svojevrsten način obeležila Teden gozdov, ki je pri nas vsako leto zadnji teden maja.

V sredo, 25. maja 2011, bodo svečano odprli novo planinsko pot - v središču Ljubljane! Pot vodi čez Ljubljanski Grad od Roške do Ciril-Metodovega trga, seveda tudi po gozdu.


Vezni planinski poti po oddajniških točkah RTV Slovenija, ki ima kontrolne postaje na vrhovih, na katerih stojijo radijske in televizijke antene, so dodali še eno kontrolno točko - ob antenskem stolpu na grajskih Šancah.
Slovesnost ob otvoritvi poti bo 25. maja ob 13. uri, na Šancah ob antenskem stolpu. Udeležila se je bosta podžupan Mestne občine Ljubljana Jani Möderndorfer, ki bo slovesno odprl pot in generalni direktor javnega zavoda RTV Slovenija mag. Marko Fili, v slavnostnem programu pa bodo sodelovali ansambel Ruševci in učenci Osnovne šole Toneta Čufarja.
pot_cez_ljubljanski_grad_25.5.11_program_odprtja_537

Planinci PD RTV Ljubljana, ki so uredili pot ter Ljubljanski Grad uvrstili med vrhove planinske vezne poti po oddajniških točkah, vabijo vse Ljubljančanke in Ljubljančane, pa tudi obiskovalce Ljubljane, da se udeležijo slovesnosti, predvsem pa da se sprehodijo čez Grad, doživijo lepoto grajskega gozda, razgledov na prostrane gozdove in gore in se spomnijo njihovega pomena za kakovost življenja.

Pri ureditvi poti so nam prijazno priskočile na pomoč Ljubljanske mlekarne d.d., ki so tudi pokrovitelj te poti.

Branko Krebs,
predsednik PD RTV Ljubljana

https://www.pzs.si/novice.php?pid=5859 30. 9. 2023