PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Slovenska planinska pot – III. del

Avtor: Andraž Poljanec

Šifra:

Teža: 170,00 g.

Skupina: PLANINSKI VODNIKI - Slovenija

Cena:16,90 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Planinski vodnik Slovenska planinska pot, III. del, opisuje zadnji, a zagotovo najpestrejši del slovenskega planinskega popotovanja. Že res, da se jeklenic in večjih skalnatih strmin skoraj ne bomo več dotaknili, se bo pa nas zato dotaknila pokrajina, ki iz grobega, neprijaznega visokogorja skozi goste bukove gozdove Cerkljanskega in Idrijskega hribovja nežno prehaja v toploljubne in svetle primorske goščave Nanoškega pogorja, Vremščice in Slavnika. A naj vas bližajoča se morska obala ne preslepi, zadnji tisočak, Slavnik, zapustimo šele zadnji dan. Tudi zato zadnje etape naše planinske triologije ne gre jemati z rokami v žepih.

vodnik_03_stran_22_23_1


Tretji vodnik nas vodi čez Cerkljansko hribovje, kraške planote in primorski kras do slovenskega morja:

  • dolžina: 218,3 km
  • višinska razlika: 8.300 m vzpona, 9.100 m spusta
  • št. etap: 9
  • št. kontrolnih točk: 20
  • št. obiskanih vrhov: vsaj 9
  • št. koč na poti: 9
  • trajanje: 68 ur oz. 8-10 dni


Planinski vodnik Slovenska planinska pot je sestavljen po enodnevnih etapah. Vsaki etapi so pripisane osnovne informacije o njeni dolžini, višinski razliki (ločeno za vzpon in spust), izhodišču, cilju in najvišji vmesni točki. Časovnica je sestavljena iz več smiselnih delov, glede na vmesne točke posamezne etape. Dopisani so možni vzponi na vrhove ob poti, ki pa ne sodijo v Slovensko planinsko pot ter možni sestopi v dolino. Razveseljiv je kratek seznam naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti, za lažjo pripravo pa je vsaki etapi dodan profil poti ter jasno označena pot na izseku planinskega zemljevida. Navedeni so še osnovni in kontaktni podatki o planinskih kočah na poti.

PDF Kazalo in uvod


PZS, oktober 2018
Format: 130 x 210 mm
integralna šivana vezava
Ne zgrešite:

 Pomembno obvestilo:
 Zakon o enotni ceni knjige veleva, da v času šestih mesecev od izdaje knjižnega dela kakršnokoli zniževanje cene ni dovoljeno.

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=620 9. 12. 2019