PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 26. september 2011, ob 0. uri

60 let PD Šentjur

V soboto, 24. septembra, je v okviru praznovanja občinskega praznika občine Šentjur praznovalo tudi Planinsko društvo Šentjur, in sicer svojo 60-letnico delovanja. Prireditev se je pričela že ob 14. uri ko je bila pri spomeniku NOB svečano doprtje modernizirane ceste na Resevno (odseka Kojterer - spomenik NOB in parkirišča pod spomenikom.

Prireditev se je nato nadaljevala pri Planinskem domu na Resevni s svečano akademijo, ki so se je udeležili številni gostje. Med njimi so bili tudi gostje iz prijateljske srbske Požege ter številni planinci, domačini in prijatelji Resevne. Uradni del občinske proslave se je pričel s slovensko himno, ki jo je zaigral Pihalni orkester Šentjur. Po slavnostnem govoru župana občine Šentjur mag. Marka Diacija in predsednika PD Šentjur Mira Rožeja je sledila obrazložitev in podelitev občinskih priznanj. Med dobitniki priznanj je bilo tudi Planinsko društvo Šentjur.

Po zaključku občinske proslave je sledil še drugi del skupne prireditve, in sicer srečanje članov planinskih društev občine Šentjur in počastitev 60-letnice PD Šentjur. Za uvod je moški pevski zbor skladateljev Ipavcev Šentjur zapel planinsko himno »Oj, Triglav, moj dom«. Podpredsednik Planinske zveze Slovenije Tone Tomše je v svojem nagovoru predstavil pomen planinske dejavnosti v slovenskem prostoru, predvsem pri razvoju turizma, rekreacije v vseh oblikah in delo z mladimi. PD Šentjur se je zahvalil za vse dosežene uspehe in obenem čestital vsem prejemnikom priznanj. Sledila je še podelitev priznanj Planinske zveze Slovenije članom društva za njihovo dolgoletno in požrtvovalno delo v društvu. Posebno priznanje sta prejela 94-letni Franc Šet, dolgoletni aktivni član društva, in 89-letna Amalija Jager, ki je bila ena izmed ustanovnih članov društva. Ob koncu je navzočim zaigral trio flavtistk, ki so bile tudi med prejemniki občinskega priznanja, in harmonikar Slavc Kovač.

Lepo sončno vreme je še dodatno poskrbelo za prijetno vzdušje številnih udeležencev svečane prireditve. Ob golažu in zvokih ansambla Simona Gajška so številni obiskovalci Resevne druženje potegnili v pozne popoldanske ure.

PD_Sentjur60_Govor_predsednika_PD_Sentjur_Mira_Rozeja_1__800x600_
Govor predsednika PD Šentjur Mira Rožeja
PD_Sentjur60_Obiskovalci_so_prihajali_iz_razlicnih_krajev__800x600_
Na slavnostno akademijo so prišli tudi gostje iz
prijateljske srbske Požege

Besedilo in fotografije Tone Tomše

https://www.pzs.si/novice.php?pid=6254 24. 10. 2021